adscode
adscode

Teröre İnat Başarıyı Seçtiler

Okulları yakıldı, evleri yıkıldı. Uzun süre eğitimden mahrum kaldılar. Ancak yaşadıkları zorluklar onları yıldırmadı, hatta daha da biledi. Pırıl pırıl beyinler ölüme inat yaşamı, teröre inat başarıyı…

Teröre İnat Başarıyı Seçtiler
Eğitim
PKK OKULLARINI YAKTI, ONLAR BİRİNCİ OLDU

Şırnak’ın İdil ilçesinde teröristlerce yakılan Veysel Karani, Cumhuriyet ve Bener Cordan ortaokulları öğrencileri, TEOG ikinci dönem sınavında büyük başarı sağlayarak birinciliklere imza attı

18 Şubat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak’ın İdil ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başlatılan “Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu” 43 gün sonra 31 Mart’ta başarıyla sonuçlandırıldı. PKK’lı teröristler, operasyonlar öncesinde ilçede öğrenci ve öğretmenleri sürekli tehdit ederek, okulları boşaltarak ateşe vermesi üzerine Cumhuriyet, Veysel Karani ve Bener Cordan Ortaokulu öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı’nca Batman ve Mardin’de pansiyonlu okullarda telafi eğitimleri verildi.

60 okulu yaktılar

Bu okullarda eğitim alan öğrenciler, terör saldırılarına rağmen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında başarılı oldu. Öğrencilerden biri, Türkiye birincileri arasında yer alırken, bazıları da ikinci ve üçüncülüğe yerleşerek ilçenin gururu oldu. İl Mili Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’ın sözleri çocukların zoru başardığının kanıtı: “60’a yakın okulumuz terör örgütü tarafından yakıldı. Öğrencilerimizin okula gitmesi engellendi. Şırnak genelinde 7 bin 632 öğrenci çevre illerde hızlandırılmış telafi eğitimlerine katıldı. Öğrencilerimizi haftada 6 gün günde 8 saat hızlandırılmış eğitime tabi tuttuk.”

Bir birinci de Nusaybin’den

Teröre rağmen büyük başarı sağlayan ilçelerden biri de Nusaybin. PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu evini terk ederek, Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki ablasının yanına yerleşen 8. sınıf öğrencisi Süheyla Dilek de TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girdi. Anne ve babası da Şırnak’ın Silopi ilçesindeki diğer ablasının yanına yerleşen Dilek, TEOG’a kayıt yaptırdığı Bismil ilçesindeki Fatih Ortaokulunda hazırlandı. Dilek, özellikle terör nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığı Nusaybin’deki öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğretmenler ailemiz oldu

Bener Cordan Ortaokulu öğrencilerinden Baran İnan da sınavda, 120 sorunun 119’unu doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza attı. İlçede yaşanan olumsuzlukları kendi eğitimlerine yansıtmamaya çalıştıklarını söyleyen ve telafi eğitimlerinde öğretmenlerinden büyük destek aldıklarını anlatan Baran, hem eğitim hem de aile şefkatini gördüklerini, bu moral ve motivasyonla da başarının geldiğine inanıyor...

3 ayda çok şey başardık

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Elif Örünç de tek yanlışla şampiyonlar arasına girdi. Elif, yanan olaylar nedeniyle psikolojisinin TEOG sınavında kendisine engel teşkil edeceğini düşündüğünü, ancak öğretmenlerinin ona inanması sayesinde başarılı olabildiğini söylüyor ve ekliyor: “Etüt dersleri sayesinde başarılı üç ay geçirdik. Geri kaldığımız derslerimizi aldık, Öğretmenlerime teşekkür ediyorum.”

Dünyayla bağımı kestim

PKK’nın yaktığı okullardan Veysel Karani Ortaokul 8. sınıf öğrencisi Yunus Özel, 120 soruya doğru cevap verdi. Yunus, ‘’Okulumuzun terör olaylarından dolayı kapalı olması bizi üzdü. Gece gündüz telafi eğitimlerinde üzerimize titreyen hocalarımız, başarımızda büyük bir pay sahibi. Dünya ile bağlantımı kestim. Başarı için öncelikle interneti ve televizyonu unutmak şart” diyor.

‘Öğrencileri çukur ve hendeklerden çıkardık’

İdil ve Cizre’deki telafi eğitimlerinin koordinatörlüğünü yürüten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, öğrencileri çukur ve barikatların içinden alıp eğitime götürdüklerini söylüyor: “Sokaklarda çukurların kazılması ve patlayıcıların döşenmesine rağmen öğretmenlerimiz büyük bir cesaretle, azimle eğitimlerine devam ettiler. Tabii ki bu durum örgütün zoruna gitti.”

‘Ölüm tehditleri aldık’

“Çocuklarımızı okula göndermemiz konusunda tehditler almaya başladık ve okullarımız yakıldı. Bakanlığımız bu sıkıntılı süreci görerek telafi eğitimlerle sıkıntıları minimize etti. İdil’de 1.500 öğrenci telafi eğitimi aldı.”

 Vatan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)