adscode
adscode

Turizmde 2024 rotası belirleniyor

İstanbul Turizm Fuarı, kapılarını açtı.

Turizmde 2024 rotası belirleniyor
Seyahat

Turizmin tüm renklerini bir araya getirme sloganıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Bölge Direktörü Andrew Brown, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, Türk Hava Yolları Yurtiçi Satış Başkanı Aşkın Cantimur katıldı.

Törendeki konuşmasında pandemi sonrasında turizm trendlerinin değiştiğine dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, fuarın Türkiye turizmi adına güzel bir çalışma olduğunu kaydetti.

15 bin ziyaretçi

Fuarı düzenleyen Dream Project’in CEO’su Volkan Ataman ise “Fuarımızda 200 stantlı katılımcı firma yer alırken Türkiye ve globalde gerçekleştirdiğimiz yoğun iletişim kampanyalarımızın sonucunda iki gün boyunca fuara 15 bin profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Turizmde 2024’ün yol haritası bu fuarda çizilecek. 50 ülkeden 250 uluslararası satın almacıyı fuarımız kapsamında İstanbul’da ağırlıyoruz” dedi.

Fuarın düzenlendiği tarih itibariyle yeni sezon imzalarının atılması için önemli bir fırsat sunduğunu kaydeden Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar da “Turizm sektörü için çok büyük bir kolaylık. İstanbul’un kalbinde uluslararası katılımcıların yoğun olduğu fuar, Türkiye’nin tanıtımı için de büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

2023 yılı sezon değerlendirmesi, 2024 beklentileri, sinema ve dizi sektörünün turizmdeki rolü gibi 12 ayrı konu başlığında 57 ayrı konuşmacının deneyimlerini paylaştığı fuarda ‘Turizmde Yapay Zekanın Etkileri ve Önemi’, ‘Medikal Turizmin Geleceği’ ve ‘Kongre Karar Süreçleri’ gibi paneller de gerçekleştirildi. 

OZAN ÖMER KADÜKER / MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)