adscode
adscode

Türk Eğitim Derneği 88 yaşında!

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşlarından Türk Eğitim Derneği, 88. Kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Türk Eğitim Derneği 88 yaşında!
Vakıf ve Dernekler
31 Ocak 1928 tarihinden bu yana, Cumhuriyetin kurucu kadroları tarafından konulan hedef doğrultusunda büyüyen Türk Eğitim Derneği, 88. yaşını kutlamanın sevinci içerisinde. Bünyesinde Üniversitesi, 38 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, iktisadi işletmesi, mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyetlerini sürdüren TED, benzersiz burs sistemi ile de maddi imkanı olmayan binlerce çocuğa destek oluyor. 

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “TED olarak misyonumuzun bize yüklediği görevleri, bu ülkenin geleceği için yerine getirme çabamız artarak devam edecek. 88. yaşımızı gururla ve bundan sonra yapacaklarımızın verdiği heyecanla kutluyoruz. Bu ülkenin bütün çocukları için, geleceği için, adil bir eğitim için, biz bir sivil toplum kuruluşu olarak sorumluluğumuzun bilincinde var gücümüzle çalışıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kurucularımızı saygıyla anıyoruz.”  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)