adscode
adscode

Türkiye, Antibiyotiğe Karşı Koyamıyor

Dünya sıhhat örgütü artan antibiyotik kullanımı hususunda ikaz etti . Dünya genelinde antibiyotik kullanımının artığını ve bununda sıhhat sorunlarına sebep olduğunu konuştu .

Türkiye, Antibiyotiğe Karşı Koyamıyor
Sağlık
Dünya sıhhat örgütünden gercekleşen açıklamagöre; antibiyotik kullanımı dünya genelinde tehlikeli boyutlara ulaştığını konuştu . Antibiyotik kullanımı bakterilerin bu tür ilaçlara direncinin arttığını ortaya koydu. Antibiyotik ilaçlar aşırı kullanıldığında çok büyük hastalıklara sebep oluyor.

Antibiyotik kullanımı ile alakalı raporunu ifade eden Dünya Sağlık Örgütü (WHO), son yıllarda artan antibiyotik kullanımı dolayısıyla bakterilerin artık bu tür ilaçlara karşı direncinin arttığını açıkladı . Bu sebepten ötürü bakteriyel enfeksiyon hastalıkları yüzünden ilerki zamanlarda daha çok kişinin yaşamını kaybedeceğini ifade eden Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, “bunun artık sadece bir endişeden ibaret bulunmadığı ve dünyanın her yerinde gözlemlendiğini” konuştu .

“SAĞLIĞIN BAŞLICA SORUNU”

Bu bir kısımda oluşan bir fenomen de değil, yoksul veya gelişmekte olan ülkelerde ya da gelişmiş ülkelerde gerçekleşen bir durum değil. Dünyanın her yerinde su yüzüne bir durum. WHO’dan Keiji Fukuda, dünyanın hemen hemen her bölgesinde ve her yaş grubundan insanların bu yüzden öldüğünü ortaya koyarak bakterilerin antibiyotik direncinin fazlalaşmasını dünya sağlığının başlıca sorunu olduğunu belirtti . Antibiyotik insan sağlığının yanında gıda üretiminde ve hayvansal ürünlerde de uzun yıllardır kullanılıyor. Antibiyotik kullanımı bağışıklık sistemini zayıflattığı sebebiyle bazı Avrupa ülkelerinde kısıtlanmış durumda.

MUTLAKA GEREKLİYSE

Fukuda, kolaylıkla tedavi edilebilecek kolay bir enfeksiyon veya küçük bir yaralanma dolayısıyla insanların yaşamını kaybettiğine ilgi topladı .

Dünya genelinde bu soruna karşı etraflı bir kampanya başlatılması gerekmekde olduğunu açıklayan Fukuda, ülkelerin bilgilendirme faaliyetleri ve tam donanımlı laboratuvarlara yatırım yapmasının mühim olduğunu vurguladı.
Fukuda, doktorların da kesinlikle lazım gelen olması halinde antibiyotik reçetesi yazması gerektiğinin altını çizdi. 
Bugün
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)