adscode
adscode

Türkiye'de 9.1 Milyon Psikolojisi Bozuk İnsan Var

Psikolojik rahatsızlıkların daha önceki yıllara göre çok daha fazla görülmesi ve bunların yanında getirdiği ilaç kullanımı kullanımındaki inanılmaz artışı sordu ve gelen cevap adeta şok etti.

Türkiye'de 9.1 Milyon Psikolojisi Bozuk İnsan Var
Türkiye'den Haberler
Sağlık Bakanlığına mecliste yöneltilen bir soru önergesinde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bakanlığa ülkemizde her geçen artan suça yönelme suç oranı, psikolojik rahatsızlıkların  daha önceki yıllara göre çok daha fazla görülmesi ve bunların yanında getirdiği ilaç kullanımı kullanımındaki inanılmaz artışı sordu ve gelen cevap adeta şok etti.

2009 ve 2013 yıllarını kapsayan rakamlardan elde edilen  verilerde iller ayrı ayrı raporlanmış ve Türkiye analiz edilmiş ve çıkan sonuç ise ürpertici ‘’Türkiye Bunalımda’’ dedirtecek ölçüde yüksek psikolojik rahatsızlık ve ruhsal bozukluk vakası boy göstermekte.

Bu analizleri rakamsal değerlerle  ifade etmeye çalışırsak  Türkiye de her 8 kişiden 1’i psikolojik rahatsızlık yaşıyor. Rakamların ifade ettiğine göre psikolojik rahatsızlıklar 4 yılda tam 3 katına çıkarak korkutur seviyeye ulaşmış. 2009 yılında yaklaşık 3 milyon olan hasta sayısının 2013 yılı sonrasında 9.1 milyona ulaşırken, korkuları haksız çıkarmayan intiharlar, cinnetler, cinayetler hiç görülmeye alışık olmayan daha nice vaka bu dönemlerde hızla artmaya devam etmiş ve ediyor. Türkiye’nin en çok psikolojik rahatsızlıkların görüldüğü yer İstanbul olurken en az görülen il ise Bayburt oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)