adscode
adscode

Türkiye’de Geçen Yıl 2 Milyona Yakın e-İmza ve Mobil İmza Üretildi

Elektronik ortamda resmi, hukuki, ticari yazışmaların ve belge gönderimlerinin yasal geçerliliğe sahip olmasını sağlayan e-imza kullanımı Türkiye’de giderek yaygınlaşıyor.

Türkiye’de Geçen Yıl 2 Milyona Yakın e-İmza ve Mobil İmza Üretildi
Türkiye'den Haberler
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) verilerine göre, Türkiye’de 2014 sonu itibariyle, toplam 1 milyon 700 bin adet e-imza ve mobil imza üretildi. Aktif olarak kullanılan e-imza sayısı 750 bin adete, mobil imza sayısı ise 21.473 adete ulaştı. E-imza sahiplerinin yüzde 19’unu 19-25 yaş arası, yüzde 40’ını 25-40 yaş arası, yüzde 41’ini 40 yaş ve üstü kullanıcılar oluşturuyor.

2014 sonu itibariyle toplam 150 bin KEP adresi kullanılıyor. KEP adreslerinin yüzde 90’ını kurumsal, yüzde 10’unu bireysel adresler oluşturuyor. E-imza, ülkemizde yüzde 46 oranında başta MERSİS, EKAP, UYAP gibi yaygın kamu uygulamalarında, yüzde 54 oranında da başta bankacılık, finans ve ticari işlemlerde olmak üzere özel sektörde kullanılıyor.

Kayıtlı elektronik posta hizmeti sunan TÜRKKEP’in verdiği bilgilere göre e-imza ve KEP kullanımı, hem özel sektöre hem de vatandaşlara önemli katma değer sağlıyor ve özel şirketlerde yüzde 50 ila yüzde 90 arasında maliyet tasarrufu elde edilmesine ve doğanın korunmasına da katkıda bulunuyor. E-kimlik uygulamasına geçiş sonrasında bireysel amaçlı e-imza kullanımının daha da yaygınlaşacağını tahmin eden TÜRKKEP, 2020 yılında e-imza sayısının 5 milyona, KEP hesap sayısının da 8 milyona ulaşacağını öngörüyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)