adscode
adscode

Türkiye'de girişimcilik kültürü yerleşti

Türkiye'de girişimcilik kültürü yerleşti

Türkiye'de girişimcilik kültürü yerleşti
Türkiye'den Haberler
Türkiye'de yüksek katma değer ve istihdam yaratan başarılı girişimcilik hikayelerinin artması ve eğitim alanında yapılan farkındalık çalışmaları, girişimcilik kültürünün ve imajının gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmasını sağladı. 

Öte yandan, finansal kaynaklara erişim ile startup'lar için idari ve bürokratik süreçlerin kolaylaştırılması anlamında Türkiye hala yeterli seviyede değil. Bu zorluklar nedeniyle, Türkiye'de girişimcilik yaşı 35 yaş üzerine kayıyor.

Tüm dünyada girişimciliğin önemi günden güne artarken, farklı ülkelerdeki girişimcilerin başarılarını, iş fikrine ek olarak, o ülkenin gelişmişlik düzeyi ve kültürel farklılıklar da etkiliyor. Türkiye bu anlamda, girişimcilik kültürü ve girişimcilerin imajının, ABD, Fransa, İtalya gibi gelişmiş ülkelerdekiyle benzer şekilde hayli yüksek olduğu ülkelerden biri. Türkiye'de nüfusun yarısından fazlası girişimcilere toplumda saygın bir rol biçiyor. Son dönemde eğitim alanında girişimciliğe yönelik farkındalık faaliyetlerinin artması da, gençlerin girişimciliği bir kariyer rotası olarak görmeye başlamasını sağlıyor.,

Finansal, idari ve bürokratik yapı girişimciler için engel
Öte yandan, girişimcilerin içinde hareket etmek durumunda olduğu ekosistem, yani finansal kaynaklara erişim ve idari zorluklar, girişimcilerin hızlı ve aktif olabilmesinin önüne geçiyor. İdari yükler anlamında diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye, startupların omuzlarına Çin ve Meksika ile birlikte en çok yük binen 3 ülkeden biri.

Girişimcilik yaşı 35 üstüne kayma trendinde
Bu zorlayıcı etmenler nedeniyle, girişimcilik kültürü yüksek olsa da, gençlerin girişimcilik faaliyetlerine katılımı potansiyellerin altında kalıyor. Dünyanın genelindeki yeni girişimler genellikle 25-34 yaş arasındakilerce hayata geçirilirken, Türkiye'de özellikle son yıllarda 35 yaş üstü girişimcilerin sayısının artma trendinde olduğu görülüyor.

EO Türkiye Başkanı Gamze Cizreli, "Türkiye'deki birçok başarılı girişimci yüksek katma değer yaratabileceklerini ve ekonomiye hem sermaye hem de istihdam açısından büyük katkılarda bulunabileceklerini kanıtladı. Zayıf yönlerimizi geliştirmeye devam ettikçe, iyi örneklerin artacağını biliyoruz. Bizler de EO Türkiye olarak, girişimcilerin ihtiyacı olan networkleri ve projeleri oluşturarak Türkiye'deki ekosistemin gelişimine destek olmayı sürdürüyoruz" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)