adscode
adscode

“TÜRKİYE'DE YENİ BİR LİDER KUŞAĞI YARATMA ZAMANI!”

TEDxReset Konferansı için Türkiye’ye gelen ve 11-18 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da ‘liderlik eğitim programı’ düzenleyecek olan İtalyan ekonomist, sosyolog, eğitmen ve işadamı Stefano D'Anna’ya göre dünyaya…

“TÜRKİYE'DE YENİ BİR LİDER KUŞAĞI YARATMA ZAMANI!”
Türkiye'den Haberler

“Future Leaders for the World”/ “Dünya için Geleceğin Liderleri” adı altında düzenlenecek programda etik ve bütünlük sahibi liderler yaratmayı hedefleyen D’anna, “Altın ve kurşun arasında sadece 3 proton fark var. İnsanlık da bu noktada şu anda. Düşünün, kurşundaki üç proton fazlalığı attığınızda altın oluyor. İnsanlık da geçmişinden gelen yüklerden, önyargılardan, korkulardan arındığı anda altın olacak” diye konuştu.

Standart bir eğitim sisteminden değil,  insanlığın ruhuna ve "duymak için kulakları olan" herkese seslenen farklı bir eğitimden bahsettiklerinin altını çizen Stefano D’Anna; “İnsanoğlu hep kapana kısıldığını, bir labirente hapsolduğunu düşünür. Labirent’in çıkışı yoktur biliyorsunuz. Ama varlığı da zaman ile tanımlıdır. Labirentten, hapisaneden çıkmak istiyorsanız yükselmeniz gerek. Bu da ancak zamanın üzerine çıkan liderlerle olur. Beynimiz de bir labirenttir aslında. İnsanoğlu kendi kendini hapsediyor” dedi.

Yedincisi ülkemizde düzenlenecek olan ve bugüne kadar Brezilya, Amerika, İngiltere, Avustralya, Güney Afrika, Fransa, Italya, Romanya, Iskoçya ve Belçika gibi ülkelerden başvuru ve katılımcı alan “Future Leaders for the World”/ “Dünya için Geleceğin Liderleri” programının eğitmen kadrosu da etkileyici. Katılımcılar, Prof. D’Anna ile birlikte uluslararası isim yapmış değerli profesörler ve profesyonellerden; felsefe, drama, sanat,  başarı psikolojisi, stratejik yaşam ve belirsizlik yönetimi gibi başlıkların yanı sıra duruş ve nefes dersleri de alabilecek.

Geleceğin liderlerine daha yüksekleri hedeflemeyi, batıl inançlarından ve ön yargılarından kurtulmayı ve başkalarının yargılarından etkilenmeden özgür düşünebilmeyi öğretmeyi hedefleyen programa katılabilmek için yüksek kararlılık ve inancın yanı sıra ön elemeyi geçmek de gerekiyor.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)