adscode
adscode

Türkiye’nin en önemli sorunu ne?

Ankara ve medyanın gündemi ile Türkiye’nin gündemi hiçbir zaman birbiriyle örtüşmedi.Medya Ankara’ya bakıp gündem oluşturdu.Ankara da çoğu zaman medyanın yarattığı gündemin peşinden gitti.

Türkiye’nin en önemli sorunu ne?
Milliyet Diyalog
Tıpkı yumurta tavuk ilişkisi gibi medya mı siyaseti yönlendiriyor yoksa siyaset mi medyayı, bu, dün olduğu gibi bugün de tartışılmaya devam ediyor.
İşte bu noktada asıl önemli olan medya ve siyaset, halkın gündemine ne kadar vakıf ve bu konuda üzerine düşenin ne kadarını yerine getiriyor?
Bu soruya medya ve siyasetin vereceği cevap kesinlikle, biz halkımız için varız yönünde olacaktır. Ama halka sorduğunuzda, bu konuda her iki kesimin de geçer not alacağını sanmıyorum...
Eğer halk için siyaset ve halk için haber yapılıyor olunsaydı, Türkiye’nin en önemli sorunları siyasetin de, medyanın da gündeminde çok daha fazla yer alırdı.

Kabahatli kim?

Kim ne derse desin Türkiye’nin bir numaralı sorunu işsizlik. Hemen her evde bir ya da birkaç işsiz var.
Rakamlar ortada, her ne kadar gerçek sayılar açıklananın çok daha üzerinde olsa da, Nisan 2013’te tek haneli oranlara inen işsizlik oranı, 2013 Aralık ayında tekrar çift haneli orana çıkarak 2014 Ocak ayında yüzde 10,1’e ulaştı ve işsiz sayısı 2014 Ocak ayında 2 milyon 841 bine yükseldi.
Peki bu durum seçim öncesinde ne kadar gündeme geldi?
İktidar ve muhalefet, bu oranların aşağılara çekilmesi konusunda neler önerdi?
Medya işsizlik haberlerine ne kadar yer verdi?
Ve gelelim can alıcı soruya, peki bu konuda medya ve siyaset sınıfta kaldı da, halkımız ne kadar duyarlı?
İşsiz çocuklarının, karşılarında eriyip, bittiğini gören anne-babalar, dizilerle yatıp dizilerle kalkmanın ötesinde, bu konuya ne kadar kafa yordular? Sorunlarını ne kadar dile getirdiler?..
Yani ille de birilerine çuvaldız batırılacaksa en büyüğü siyaset ve medyaya ise onun biraz küçüğü de, çocuklarının gelecekleri için yeterince çaba göstermeyen anne-babalara olmalıdır.
Peki ya işsiz gençler?
Onların hiç mi kabahati yok?
Olmaz olur mu?
Elbette onların da kabahati var ama içimizde en masum olan yine de onlar...
Ayrıca zaten yeterince moral bozukluğu içerisindeler bir de biz vurmayalım...

Kariyer planlaması?
TÜİK verilerine göre, eğitimli işsizlerin sayısı giderek artıyor ve bazı mesleklerdeki yığılma hiçbir şekilde eriyemeyecek noktalara geldi.
Peki DPT ve YÖK gibi kurumlar bu konuda insan gücü planlaması yapıyor mu?
Yapsalardı zaten böyle olmazdı dediğinizi duyar gibi oluyorum!..
Son verilere göre, Türkiye’de 557 bin üniversite mezunu işsizlik sorunu yaşıyor. Bilgisayar, gazetecilik ve enformasyon, mimarlık ve inşaat mezunlarının işsizlik oranı, üniversite mezunlarının genel işsizlik oranının üzerinde bulunuyor.
TÜİK verilerine göre, en son mezun olunan okul ve mezun olunan alan itibariyle Türkiye’de 28 milyon 271 bin kişilik iş gücünün 5 milyon 388 milyonluk kısmını yüksekokul veya fakülte mezunları oluşturuyor. İş gücündeki üniversite mezunlarının sayısı 2013 yılında önceki yıla göre yüzde 8 arttı.
Geçen yıl iş gücüne katılan üniversite mezunlarına 392 bin kişi eklendi. Üniversite mezunu işsizlerin sayısı geçen yıl 54 bin artarak 557 bine, istihdam edilenlerin sayısı da 338 bin artarak 4 milyon 831 bine çıktı.
Bu gelişmeler doğrultusunda yüksekokul veya fakülte mezunları arasında 2012’de yüzde 10,1 olan işsiz sayısı 10,3’e çıktı.
lan ilginin dibe vurması olacaktır!.. Yazının Devamı İçin Tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)