adscode
adscode

Türkiye’nin gelecek 10 yıl için 75 bin İngilizce öğretmenine ihtiyacı var

İzmir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü kariyer günlerinde öğrencilere mezuniyetleri sonrası kariyerlerini oluşturabilecekleri farklı alanlar tanıtıldı.

Türkiye’nin gelecek 10 yıl için 75 bin İngilizce öğretmenine ihtiyacı var
Üniversite
İzmir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü kariyer gününde değerlendirme yapan Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İzzettin Kök, gelecek 10 yıl için Türkiye’de 75 bin İngilizce öğretmenine ihtiyaç duyulduğunu ve mezun sayılarının bu ihtiyacı karşılamadığını söyledi.
 
İzmir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü kariyer günlerinde öğrencilere mezuniyetleri sonrası kariyerlerini oluşturabilecekleri farklı alanlar tanıtıldı. İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunlarının tamamının mezuniyetleri sonrasında öğretmenlik yapmayı tercih etmediğini hatırlatan Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İzzettin Kök, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’nin gelecek 10 yıl için 75 bin İngilizce öğretmenine ihtiyacı var. Bu da yılda 7 bin 500 İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezununun mesleğine başlaması anlamına geliyor. Ancak hem her mezunun öğretmenlik yapmayı tercih etmemesi hem de yeterli mezun verilememesi nedeni ile bu ihtiyaç karşılanamıyor” dedi. Kök, verilere göre Türkiye’nin İngilizce Öğretmeni açığının gelecek 20 yıl için söz konusu olacağını ifade etti.
 
Kariyer gününde İzmir Üniversitesi öğrencileri, International House Eğitmeni Billy Hasırcı, Serbest Yazar Dr. Metin Yurtbaşı, İzmir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Sibel Tüzel Kandiller, Türk Amerikan Derneği Müdürü Üner Akdeniz, Özel İzmir Fatih Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Tijen Sözen ve Tur Rehberi Asil Sıtkı Tuncer ile İngiliz Kültür Derneği Dil Okullarından Beren Huzur’u ağırladı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)