adscode
adscode

Uğur Uzmanları LYS-2 Fen Bilimleri Sınavını Değerlendirdi

UĞUR OKULLARI AKADEMİK KURUL ÜYELERİ 2015 LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (LYS) FEN BİLİMLERİ SINAVINI DEĞERLENDİRDİ.

Uğur Uzmanları LYS-2 Fen Bilimleri Sınavını Değerlendirdi
Sınavlar
Öğrenci Seçme ve Yetişme Merkezi’nin (ÖSYM) düzenlediği Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Fen Bilimleri sınavı (LYS-2) 20 Haziran 2015 (bugün) tarihinde Türkiye genelinde toplam 420 bin 732 üniversite adayının katılımıyla gerçekleşti. 

Bin 469 binada, Türkiye saati ile 10:00’da başlayan sınav tek oturumda uygulandı ve 135 dakika sürdü.

Sınavda öğrenciler Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularına yanıt verdi.  

Uğur Okulları Akademik Kurul üyeleri sınavı değerlendirdi:

Uğur Okulları Genel Md. Yrd – Akademik Kurul Başkanı Adil Kurt
MF puanıyla tercih yapacak öğrenciler için sınav maratonu sona ermiş oldu. Öğrenciler Fizik sorularının 12.sınıf konuların ayırt edici olduğunu söylemekte, soruların çok zor olmadığını ifade etmişlerdir. Kimya’da müfredat içerisinden 10-11-12. sınıfları kapsayan sorular sorulmuştur.  Biyoloji’de 11 ve 12. Sınıf konuları ağırlıklı olmakla beraber 9. Ve 10. sınıf konularından da soru sorulduğu bilgisi alınmıştır. Öğrencilerimiz Fizik, kimya ve biyoloji sorularının kendileri için sürpriz olmadığını söylemişlerdir. 

Uğur Akademik Kurul Fizik Üyesi Ahmet Akça
Öğrencilerimizden gelen bilgiler ışığında sınavın müfredatı kapsayan, öğrencilerin bilgi düzeylerini ölçen, her seviyede öğrenciye hitap eden şekilde olduğu görülmektedir. 12. Sınıf müfredatından gelen soruların daha çok bilgiyi ölçen sorular olduğu belirtilmiştir. Bu soruların ayırt edici olacağı düşünülmektedir.

Uğur Okulları Akademik Kurul Kimya Üyesi Bedrettin Boyacigil
Sınava giren öğrencilerin ifadelerine göre sınavda müfredata uygun kazanımların ölçüldüğü, temel bilgilerin sorgulandığı anlaşılmaktadır. Soruların konulara dağılımının geçen yıllarda olduğu gibi dengeli, beklenen düzeyde olduğu görülmektedir. Seçici, ayrıntılı sorular yanında, bilgi düzeyi düşük olan öğrencilerin de yapabilecekleri sorulara da yer verildiğini anlıyoruz. Öğrencilerimiz çözünürlük dengesinden çıkan sorunun cevabının olmadığını belirtiyorlar. Ancak soruyu göremediğimden yorumlayamıyorum. İyi bir eğitim alan, doğru kaynakları kullanan, bilgi boşluğu olmayan öğrencilerin başarılı olduklarını düşünmekteyim.

Uğur Okulları Akademik Kurul Biyoloji Üyesi Asuman Kılıç Casim
Öğrencilerimizden gelen bilgilere göre bazı soruların bilgi ağırlıklı olduğu, bazılarının ise grafik ve yoruma dayalı sorgulandığı görülmüştür. Sistem sorularının sayıca geçmiş yıllara göre daha az ve daha genel kapsamlı olduğu belirlenmiştir. Öğrenciler Ekoloji sorularına ait çeldiricilerde zorlandıklarını ifade etmişlerdir. Kalıtım, hücre bölünmesi, kemiozmotik hipotez, dolaşım, ekoloji gibi bazı konulardan birden fazla sayıda soru geldiği söylenmiştir.  Sınıflandırma ünitesine ait soruların oldukça detay bilgi sorguladığı ve müfredata yeni eklenen kemiozmotik hipotez konusunun üzerinde fazlaca durulduğu gözlenmiştir. Soruların müfredat kapsamında kazanımlara uygun olduğu belirlenmiştir.

Uğur Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil:
Fen Bilimleri sınavının sona ermesiyle MF puan türüyle öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek olan öğrencilerin sınavları sona ermiş oldu. Öğrenciler bundan sonraki süreçte, sınav açıklanana kadar dinlenmeli, sınavın açıklanmasıyla birlikte başlayacak olan tercih dönemine ise hazırlık yapmalılar. Tercih edilecek bölümler, meslek araştırmaları ve tercih listesine karar verme aşamasında bu süreci iyi değerlendirmeliler. ÖSYM tarafından sınav sonuçlarının en geç 7 gün içinde açıklanacağını tahmin etmekteyiz. 04-14 Temmuz tarihlerinde resmi tercih süreci başlayacaktır. Öğrencilerin ve velilerin tatil planlarını bu durumu göz önünde bulundurarak oluşturmalarını tavsiye ederim.

www.ugurokullari.k12.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)