adscode
adscode

Ülkemizde Maaşlar Ne Durumda

Türkiye sağlık sektörü gün geçtikte büyüyor. İnsanlar artık güvenli sağlık merkezi olarak ülkemizi tercih ediyor.

Ülkemizde Maaşlar Ne Durumda
Türkiyeden Haberler
Türkiye sağlık sektörü gün geçtikte büyüyor. İnsanlar artık güvenli sağlık merkezi olarak ülkemizi tercih ediyor. Bunun olmasının en büyük sebebi ülkemiz, son yıllarda gerçekleştirdiği sağlık yatırımları olsa gerek. Yurt dışından gelen hastalar sağlıkları için Türk doktorları seçiyor. Fakat sağlık sektörünün bu yönlü gelişmesi beraberinde bir çok sorunu da gün yüzüne çıkarmış oldu.

Sektörün tüm emeği çeken sağlık çalışanların maaşı istenilen standartlara gelmedi. Avrupa neredeyse 5 katı maaş alırken, günümüz şartlarında maaşların düşük olduğu ilk göze çarpan hususlar arasındadır. Misal vermek gerekirse paramedik maaşları ortalama 2500 TL civarında iken, Avrupa da bu rakam 4 bin dolar civarına yaklaşıyor. Hal böyle olunca hem dünya standartlarında hizmet verip, hemde maaşları bu denli azlığı insanlarda ister istemez moral ve motivasyon bozukluğuna neden oluyor. Ülkemiz açısından dikkat edilecek diğer bir husus ise astsubayların durumudur. Son zamanlarda doğu ve güneydoğuda zor görev yapan güvenlik kuvvetlerin neredeyse bel kemiği diyebiliriz. Bu nedenle aldıkları maaşın son kuruşuna kadar hak ettiğini buradan net bir şekilde belirtebiliriz.

Peki, astsubay maaşları ne durumda ? Dilerseniz, detaylı bir şekilde izah etmeye çalışalım. Astsubaylar kıdem ve rütbelerine göre maaş alırlar. Bulundukları bölge tazminatından tutun da, askeriye geçirdiği süre dahil hepsi maaşın belirlenmesinde bir etkendir. Görevi gereği komando olan astsubaylar için ekstra ücret maaşına yansıtılmıştır. Dilerseniz tüm detaylar için kaynak sitesini rahatlıkla inceye bilirsiniz.

kaynak :http://www.maasi.org

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)