adscode
adscode

Üniversite Adayları Şaşkın ve Perişan !

Üniversiteye girişte bir puan bile çok önemli. Çünkü bir puanda on binlerce kişi yer değiştiriyor… Mezun olunan liseler de çok önemli çünkü sıradan bir okulda yüksek ortamla tutturmakla, iddialı bir okulda…

Üniversite Adayları Şaşkın ve Perişan !
Günün Yazısı

 

 

Maç ortasında kural değişmez, hele hele sınava çok az bir süre kala.

Dün bu eleştiriliyordu, bugün yapılan da bu.

Yani dünden bugüne değişen hiçbir şey yok…

Öğrencilerden mail yağıyor, umarız bu birilerin dikkatini çeker de yanlıştan dönülür!..

 

Moraller altüst

Üniversite yerleştirme puanı dikkate alınan Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı AOBP'nin hesaplama yöntemi değişmiş. Bundan böyle okul başarısı dikkate alınmayacakmış. Enteresan bir gelişme ve ilk tepkiler gelmeye başladı. Genel kanı şişirilmiş puanlar yüzünden  sınavın ve adayların kimyası bozulacak, iyi okullarda okuyanlar mağdur olacak.

İşte o yüzlerce tepkiden sadece birisi:

"Yazılarınızı dikkatle takip eden ve çok değerli bulan bir okuyucunuzum. Kızım Galatasaray Lisesinde son sınıf öğrencisi. Bu yıl Üniversite sınavına giriyor. Aynı stresi beraber yaşıyoruz. YGS  de kendi puan türünde iyk 1500'e girdi. Okuldaki devre arkadaşları da ortalama ilk 1500 de. Yani YGS'de başarılı bir okul. LYS sınavında bu okul başarısının bir artı puan olacağını hesaplayan benim gibi tüm veliler ve öğrenciler, dün 2012 LYS'de puan hesaplamalarının değiştiğini duyunca büyük bir üzüntü ve haksızlığa uğramışlık hissettik.

Okul başarı puanlarının sadece öğrencinin diploma notu baz alınarak hesaplanması, sizde takdir edersiniz ki eğitimin gerçekten zor olduğu, çocukların geçmek için büyük bir gayret sarf ettiği böyle okullarda okuyan öğrencilere haksızlıktır.

Bu gibi okullarda diploma notları tam puan veya yüksek olan öğrenci sayısı yok denecek kadar azdır. Ama buna karşın bir çok özel okulda veya devlet okulunda diploma notunun ne kadar kolay yüksek olabileceğini ya da yükseltilebileceğini biliyoruz. Sınava 15-20 gün kala yapılan bu uygulama senelerdir canlarını  dişlerine  takarak  hem okul derslerine hem üniversite sınavına hazırlanan çocuklarımıza çok büyük haksızlıktır. Sizden bir anne ve veli olarak isteğim lütfen bu konunun üzerine eğilin. Çocuklarımız bu moral bozukluğuyla sınava girmesinler..."

 

 

Bu kadarı da olmaz



SAYIN   ABBAS   GÜÇLÜ;

BEN, İSTANBUL’UN  İYİ  ANADOLU   LİSELERİNDEN  BİRİNDE  12.SINIFTA   OKUYAN  ÖĞRENCİ   ANNESİYİM.

ÖSYM’NİN  29.05.2012  TARİHİNDE  YAYINLADIĞI  VE  ÜNİVERSİTE GİRİŞ PUANLAMALARIYLA İLGİLİ BEYANAT HEPİMİZİ  ŞOK  ETMİŞTİR. BU YAYINDA   OKUL  PUANLARININ  KALKTIĞINI,  SADECE  ÖĞRENCİLERİN  4  SENE  BOYUNCA   ALDIKLARI OKUL DERS NOTLARININ ORTALAMASINDAN OLUŞAN DİPLOMA NOTUNU BAZ  ALDIKLARINI  ÖĞRENDİK. BİZLER  OKS  ZAMANINDA  ÇOCUĞUMUZ  BU   OKULU  KAZANABİLSİN  DİYE  GECE  GÜNDÜZ  ÇALIŞTIRDIK  VE  ALLAHIN  İZNİYLE  ÇOK ŞÜKÜR KAZANDI. BU SON  SENEYE   KADAR   OKUL  PUANLARI  ALINIYORDU.  ANCAK  SINAVA SON  15  GÜN KALA  BU SİSTEMİN  KALDIRILIP  YERİNE FARKLI  BİR SİSTEM  GETİRİLMESİ  ÇOK  BÜYÜK  HAKSIZLIKTIR.    ÇÜNKÜ  ÇOCUĞUMUN   OKUDUĞU  OKULDA  YAPILAN  SINAVLAR  DİĞER  LİSELER  VE ÖZEL LİSELERE GÖRE  ÇOK  AMA  ÇOK  ZORDUR. ÖĞRETMENLERİN  VERDİKLERİ NOTLARDA ÇOK  DÜŞÜKTÜR.  44,4  ALAN    ÖĞRENCİ,  BU  NOTLA SENEYİ  TAMAMLAMIŞTIR.  ÖĞRETMENLERİMİZ  ASLA  NOT HUSUSUNDA  TAVİZ VERMEMİŞLERDİR. BEN  ÇOCUĞUMU  DİĞER   LİSE   VE  ÖZEL  OKULLARLA   MUKAYESE  ETTİĞİMDE   BELKİ  DE  BENİM  ÇOCUĞUMUN  NOTLARI   DİĞERLERİNE   GÖRE  DÜŞÜK,  AMA  BİLGİ   AÇISINDAN  BELKİDE   BENİM  ÇOCUĞUMUN   YARISI  KADAR   DEĞİLDİRLER.

BİLİYORUZ  Kİ,  ÖZEL  OKULLARIN VE  LİSELERDEKİ  ÖĞRETMENLERİN  PEK  ÇOĞU  ÖĞRENCİLERİNE  NOTLARINI  ABARTARAK VERİYORLAR. ARKADAŞLARIMIZ  SAYESİNDE  BU  DURUMA  ŞAHİT  OLDUK.

YGS’DE  İLK  1500  İÇİNE  GİREN  ÇOCUĞUM , İSTANBUL  İÇİNDEKİ  TIP  FAKÜLTELERİNİ  KENDİNE  HEDEF  KOYARKEN  ÖSYM’NİN   AÇIKLAMASINDAN   SONRA  BÜTÜN  MORALİ  DÜŞTÜ  VE  ŞİMDİ  HEDEFLEDİĞİ  OKULU  YÜKSEK  PUAN  ALSA  BİLE  DİPLOMA NOTU  YÜZÜNDEN   KAZANAMAMAKTAN ÇOK KORKMAKTA.

ŞİMDİ  YAPILAN  BİR  MARATONDA  YARIŞIP   YARIŞIP  SON  100  M.  KALA  SİSTEM  DEĞİŞTİ,  GERİDE  KALANLAR  KESTİRME  YOLLARDAN  GELSİN  VEYA  ARAÇ  KULLANSINLAR  DENMESİ  NE  KADAR  ADALETSİZ  OLURSA,  SON  15  GÜN  KALA  DA  ÖSYM’NİN  YAPTIĞI  BU AÇIKLAMADA  O KADAR ADALETSİZDİR. BUNA  NE KUL  RAZI  OLUR, NEDE  ALLAH  RAZI  OLUR.  BU  VİCDANEN  ETİK  DEĞİLDİR.  BENİM  ÇOCUĞUM VE  ÇOCUĞUM  GİBİ  PEK  ÇOK  ÖĞRENCİ  MAĞDURDUR.

EĞER  Kİ  BÖYLE  BİR  SİSTEM  GETİRİLECEKSE  BENCE  BU  SON  DAKİKA  GETİRİLİP  BU  SENEYE  SAYILMAMALIDIR.  BUNDAN   SONRAKİ  GELEN  9-10-11-12.  SINIFLARI   KAPSAMALARI  DAHA  ADİLANE  OLUR.

LÜTFEN  SESİMİZE  KULAK  VERİN .  BU  ADALETSİZ  DURUMA  SON VERİN.  SABAH  AKŞAM  SÜREKLİ  ÇALIŞAN  ÇOCUKLARIMIZIN  YANINDA,  ONLAR  KADAR  ÇALIŞMAYAN  FAKAT  OKUL   DİPLOMA  NOTLARI   HAK  ETMEDEN  YÜKSEK  OLAN   ÖĞRENCİLERİN, BİZİM  ÇOCUKLARIMIZIN  HAKSIZ  YERE  HAKKINI ALMASI  VİCDANA   SIĞMAMAKTADIR.

BENİM  ÇOCUĞUM  GİBİ   OLAN   PEK  ÇOK  MAĞDUR  ÖĞRENCİ  ADINA  YAZIYORUM.  LÜTFEN   BU   ÖĞRENCİLERİ   MAĞDUR   ETMEYİN.

ADALETİNİZE  GÜVENİYORUZ.

SAYGILARIMIZLA




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)