adscode
adscode

Üniversitelilerden görülmemiş protesto!

Öğrenciler üniversitede yaz okuluna kalmalarını ve tek bir öğretim görevlisi olmasını ilginç bir yöntemle protesto ettiler.

Üniversitelilerden görülmemiş protesto!
Eğitim
AÜ Hukuk Fakültesi’nden 200 öğrenci, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Usulü Hukuku Anabilim Dalı’nda bir öğretim üyesi bulunması ve bu öğretim üyesinin dersinden kalmalarını salatalık ve midye ile protesto etti.

Hukuk Fakültesi içinde toplanan 200 öğrenci "2400 midye satana, yaz okulu bedava", "1 hıyar 1 lira, 1 yaz okulu kaç hıyar yapar?", "Okul biter yaz göçü başlar", "Akdeniz hukuk göçüyor", "Bu yaz neredeyiz?", "Her şeyin farkındayız" yazılı dövizler açtı.

Bina içinde slogan atarak yürüyüşe geçen öğrenciler, oturma eylemi yaptı. Bazı öğrenciler cübbe giyerek, ellerinde salatalık ve midye tavaları ile eyleme destek verdi. Öğrenciler hazırladıkları midye ve salatalıkları arkadaşlarına ikram etti.

YAZ GÖÇÜ BAŞLIYOR

Öğrenciler adına konuşan Hacı Seydaoğlu, Hukuk Fakültesi öğrencisi olarak Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Usulü Anabilim Dalı’nda tek öğretim üyesinin bulunmasının tekeliyete yol açtığını savundu. Yaz göçlerinin ana sebebi olarak bu tekeliyeti gösteren Seydaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakülte bünyesindeki öğrencilerin bir çoğu anabilim dalında aldığı dersleri verememekte ve fakülte bünyesinde bu dersin yaz okulu açılmasına rağmen öğrenciler koşullarını zorlayarak başka üniversitelerde bu dersi alıyor. Bu dersleri alabilmek için Anadolu Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’ne gidiyoruz. Bu noktada masraflar artıyor. Bunun nedeni olarak da bu anabilim dalında birden fazla öğretim üyesinin bulundurulmasını çözüm olarak görüyoruz."

2500 LİRA MASRAF

Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Usulü dersinden kaldıkları için yaz okuluna gitmek zorunda kaldıklarını belirten Seydaoğlu,"Bir öğrencinin Marmara Üniversitesi’ne vereceği ücret 1000 lira. Konaklama ve ulaşımı da sayarsan 2000-2500 lirayı buluyor. Şu an elimizdeki rakamlara göre 350’den fazla öğrenci yaz okulu için başvurmuş. Çoğumuzun maddi durumu normal. 2500 lirayı toplamak için sene içinde turizm sektöründe çalışmak zorunda kalıyoruz" dedi.

SADECE İKİ DERSTEN GEÇEMİYORLAR

Dördüncü sınıfların yüzde 90’ının ceza hukuku dersinden kaldığını iddia eden Seydaoğlu, şunları söyledi:
"190’a yakın 4’üncü sınıf öğrencisi var. Mezun olabilecek öğrenci sayısı 25-30’u buluyor. Bu mezun olabilecek öğrenciler eski sistem öğrencileridir. Yeni sistem daha zor. Yeni sistem öğrencileri olarak bizim mezuniyetimiz hayal gibi duruyor. Mezuniyetimiz hayal olmuş durumda. Buraya gelen öğrencilerin dersleri iyi. Sadece ceza anabilim dalı ile ilgili sorunları var. Diğer derslerde kalmıyorlar ki. Yaz okuluna giden öğrencilerin hepsi ceza hukuku ve ceza anabilim dalı öğrencileridir. Hocanın kişiliği ile siyasi görüşü ile hiçbir sorunumuz yok. Bizim tek isteğimiz ceza anabilim dalında birden çok hoca olmasıdır. Hocanın kimliği ile sıkıntımız yok."

AİLESİ KREDİ ÇEKECEK

Hukuk Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Yağmur Koçak da, her iki dersin tek bir hocada olmasını eleştirerek, sınavlardan geçerli not alamadıklarını söyledi. Yaz okulu masraflarını karşılamak için ailesinin kredi çekeceğini belirten Koçak, "Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. Bölümde birden fazla hocanın olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN DERSLERİME GİRDİM"

İddialara konu olan Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur da bütün öğrencilerine eşit şekilde davrandığını ve herhangi bir art niyetinin söz konusu olmadığını söyledi. Yrd.Doç.Dr. Kanbur, şöyle konuştu: "Ben bu hocadan geçemiyorum başka bir hoca getirin’ Ben bunu kendime saygısızlık olarak kabul ederim. Meslekte 15’inci yılım. 7 yıldır öğretim üyesi olarak ders veriyorum. Bütün derslere yetişiyorum. Hangi derslerimde eksik var, ya da anlatmadığım konudan soru sordum? Ya da ‘Çalışın gelin beni bağlamaz’ dedim? Odama gelen çocuklar tüm sorularının karşılığını almıştır. Bütün sınav kağıtları satır satır okunur. Ben kaliteli hukukçu yetiştirmek istiyorum. Benim geçme standardım buysa, öğrencim bunu yakalayacak. Herkes kendini geçirecek hoca istiyor"

"ÇALIŞIRLARSA GEÇERLER"

Tek öğretim üyesi olduğunu bazılarında olmadığını ifade eden Yrd.Doç.Dr.Kanbur, sözlerini şöyle tamamladı: "Öğrenci arkadaşlar diyor ki, ‘Nihat hoca bizi geçirmiyor’ Böyle bir algı var. Bu biraz psikolojik tavır, tutumla alakalı. Arkadaşlarımızın böyle bir algısı var. Ben kalite arıyorum. Bu hayali bir kalite değil. Biz hukukçu yetiştiriyoruz. Adalet meslek yüksekokulu değil. Bu arkadaşlar en düşük nottan geçmek yerine çalışacaklar. Çalışırlarsa geçerler."

Kaynak: İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)