adscode
adscode

Üstün yetenekli çocuklar sahipsiz değil!

Üstün yetenekli çocuklar için uygun eğitim ortamları oluşturmayı ve velilerine destek vermeyi amaçlayan Üstün Yetenekli Çocukların Aile Platformu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliği…

Üstün yetenekli çocuklar sahipsiz değil!
Etkinlikler
22 Şubat Cumartesi günü yapılacak toplantıda ‘aileler neler yapmalı’ sorusunun da cevabı aranıyor.
 Üstün Yetenekli Çocuklar Aile Platformu)  tarafından “Üstün Yetenekli Çocukların Ailelerini Bilinçlendirme Semineri” yapılacak.
Üstün Yetenekli Çocukların Aile Platformu ÜYÇAP, Mart 2013’te üstün yetenekli çocukların velilerine destek vermek, çocuklarımıza uygun eğitim ortamları yaratmak, sorunları çözmeye yönelik paylaşımlarda bulunmak, sorunların çözümü için kalıcı çözümler bulmak amacıyla kuruldu. ÜYÇ eğitimine yönelik politikalar gerçekleştirmek için sivil toplum kuruluşu olmayı hedefliyor. Her ilde derneği olan bir konfederasyon haline gelmek için çalışmalarını sürdüren ÜYÇAP, AB projeleri, çeşitli bakanlıkların projeleri, vakıfların projelerinden faydalanarak üstün yetenekli çocukların eğitimlerinin desteklenmesi ve geliştirilmesini hedefliyor.
 
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliği ile 22 Şubat 2014 tarihinde saat 13:30-15:00 arasında Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde ÜYÇAP(Üstün Yetenekli Çocuklar Aile Platformu)  tarafından “Üstün Yetenekli Çocukların Ailelerini Bilinçlendirme Semineri” yapılacak.
 
Program:                                                                                                                                           
13:00-13:30 - Kayıt
13:30-14:00- Dr. Bahar ERİŞ, “Her Çocuk Üstün Yeteneklidir” kitabının yazarı ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi
-Zeka değişken midir?
-Üstün yetenekli yetişkinlerin çocukluk dönemindeki eğitimleri ve aile ilişkileri nasıl olmuştur?
-Üstün yetenek ile ilgili gelen sorular nelerdir?
-Aileler çocuğu ve yeteneği desteklemek için neler yapabilir?
14:00-14:20 Uğur ZAT Yetişkin Eğitim Uzmanı
-Yetişkin Eğitim Perspektifinden anne-baba eğitimleri
-Bir çocuğun hayatında “bilinçli” anne-babanın sihirli dokunuşları
-Önce “insan”, sonra “kadın-erkek”, sonra “anne-baba” olmak
-“Bir” biz’den çoktur!
14:20-14:30 Nurseli TAMER Üstün Yetenekli Çocuk Annesi
-Üstün yetenekli çocuk sahibi olan ailelere tavsiyeler ve günlük uygulanabilecek aktiviteler
14:30-15:00 Soru-Cevap Bölümü
 
NOT: Seminer ile ilgili kontenjanımız sınırlı olduğundan bilgi@uycap.com mail adresine adınız ve soyadınızı belirterek kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Anne-baba olarak eşli katılım önerilmektedir. Kayıt sonrası acil bir durumda katılamayacağınız takdirde tarafımıza bildirim yapılması rica edilir.
Kayıt yaptırmayan katılımcılar seminer salonuna kabul edilemeyecektir.
 
Toplantı Yeri: Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi (ÜCRETLİ OTOPARK MEVCUTTUR)
 
BAHAR ERİŞ KİMDİR:
2004’ten bu yana Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Programı’nda üstün yetenek konusunda dersler veren Dr. Bahar Eriş, 1998-2000 döneminde Fulbright Bursu ile gittiği ABD’nin New York şehrinde, Columbia Üniversitesi’ne bağlı Teachers College’de, Üstün Yetenek Eğitimi Programı’nda master eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra aynı bölümde doktora eğitimine devam etmiş, 2005 yılında Ed.D. (eğitim doktoru) derecesi almıştır. 2000-2004 yıllarında Teachers College çerçevesindeki üstün yetenek eğitimine yönelik ve heterojen okul öncesi programlarında öğretmen olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda profesyonel simultane çevirmen olan Eriş, 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1997 yılında aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği bölümünden pedagojik formasyon diplomasına hak kazanmıştır.
 
UĞUR ZAT KİMDİR:
Öğretim Görevlisi - Istanbul Arel University Yaşar üniveristesi
Eğitim Uzmanı - Bogazici University
Eğitim
Bogazici University
Marmara Üniversitesi
Bogazici University
 
ÖRNEK VELİ NURSELİ TAMER
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu.
Dernek adı; ÜYÇAP ( Üstün Yetenekli Çocukların Aile Platformu)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)