adscode
adscode

Windows XP mi Kullanıyorsunuz? Yalnız Değilsiniz!

Windows 10 ufukta görünmüşken, Windows XP’nin pazar payı şaşırtmaya devam ediyor.

Windows XP mi Kullanıyorsunuz? Yalnız Değilsiniz!
Bilim Teknoloji
Microsoft tam 1 yıl önce Windows XP için sunduğu genişletilmiş desteği durdurduğunu açıkladı. Diğer bir deyişle bir yıldır XP kullanılan bilgisayarların güvenlik açıkları resmi olarak kapatılmıyor. XP’nin üzerinden Vista, Win7, 8 ve 8.1 geçti. Windows 10’un çıkışına ise sadece birkaç ay kaldı. Tüm bu etkenlere karşın 10 yılı deviren işletim sisteminin halen kayda değer bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Windows kullanıcıları halen XP’den vazgeçmiyor.
 
NetMarketShare tarafından paylaşılan yıllık veriler, takvimler 2014 ilkbaharını gösterirken Windows 8 ve 8.1’in toplam pazar payını 11,3 olarak açıklamıştı. Aynı dönemde Windows 7 yüzde 48,8 paya sahipken, XP ise resmi desteğinin sona ermesine günler kala yüzde 27,5 oranla devam ediyordu. Takvimler 2015 ilk çeyrek sonunu gösterdiğinde ise bir yılda kullanımı en çok artan sürümün Windows 7 olduğu görüldü.
 
Windows XP’den vazgeçilmiyor

Windows 8 ve 8.1 bir arada hesaplandığında toplam Windows kullanıcılarının yüzde 14’üne denk geliyor. Windows 7 ise yüzde 58 paya sahip. Diğer bir deyişle her iki bilgisayardan birinde Windows 7 var. İşin şaşırtıcı kısmı ise Windows XP’de görülüyor: 12 yıllık mazisi bulunan ve hiçbir güvenlik güncellemesi almayan Windows XP, halen her 100 bilgisayarın 17’sinde kullanılıyor.
 
Bu tablo biraz da Windows 8 ve 8.1 sürümlerinin tüketici tarafında kafa karışıklığına neden olduğunu gösteriyor. Farklı platformlarda aynı dokunmatik odaklı sistemin kullanılması, özellikle Windows XP kullanıcılarına cazip gelmedi. Yükseltme yapanlar ise Windows 7’yi tercih etti. Windows 10’un bu gidişatı değiştirebilmesi için her kademede kullanıcıya cazip gelecek bir arayüz sunması gerekiyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)