adscode
adscode

Yalova Mahalle Gönüllüleri Derneği Eğitim Kampı Düzenleyecek

​Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10-11 Mayıs tarihlerinde Çınarcık ilçesi Teşvikiye mevkisinde bir kamp düzenleyeceklerini belirtti.

Yalova Mahalle Gönüllüleri Derneği Eğitim Kampı Düzenleyecek
Eğitim
Kampta çeşitli tatbikatların yapılacağını, burada verilecek eğitimlerle amaçlarının olası bir afet ve acil kurtarma durumlarında kısa sürede en doğru müdahaleyi yapabilecek ekibi oluşturmak olduğunu belirten Karaçam, şöyle konuştu:
"Eğitim alanının yıkılmasından sonra boş bir süre geçirdik. Yeni eğitim alanının yapılmasına kadar ekiplerin boş kalmaması için çeşitli bölgelerde eğitim kampları planladık. Olası afetlere karşı anında ve bilinçli müdahale edilebilmesi için şu an teorik eğitimlere ağırlık verdik. Eğitimleri aralıksız sürdürmekteyiz. Yalova MAG-DER'in bu amaçla 10-11 Mayıs'ta yapacağı kampa çevre il ve ilçelerden de ekipler katılacak. 2 gün sürecek kampta gece ve gündüz eğitimleri de yapılacak. Senaryo gereği gece arazide kaybolan kişilerin aranması, kurtarma faaliyetlerinin de yapılacağı kampta teorik bilgileri içeren toplantılar da yapılacak. Kamp katılımcıların eğitimi için çok önemli olduğu bir gerçektir ve başarılı bir kamp olacaktır. Yine Mayıs ayında Çiftlikköy ilçesinde bir kamp yapacağız. Eğitim alanının yapılması bittikten sonra tüm mahallelerin katılımıyla bir tatbikat yapacağız. Haziran'da acil müdahale ekibi de bir tatbikat yapacaktır."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)