adscode
adscode

YGS Sorularının Açıklanmamasına İlşkin ÖSYM'ye Dilekçe

TÖS'ün ÖSYM 2014 YGS sorularının açıklanmamasına ilişkin gönderdiği dilekçe;

YGS Sorularının Açıklanmamasına İlşkin ÖSYM'ye Dilekçe
Sendikalar
Ö̈LÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ (ÖSYM) BAŞKANLIĞINA
ANKARA
23.03.2014 Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS) sorularının %20 si http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/YGS/YGS_2014_INTERNET.pdf adresinde verilmiş olup geri kalan sorular kamuoyu ile paylaşılmamıştır.
Geri kalan soruların kamuoyu ile paylaşılmaması ileride telafi edilemeyecek zarara yol açabileceği gibi;
1. Soruların hepsini göremeyen aday hangi soruyu doğru yaptığını hangi soruyu yanlış yaptığını nasıl kontrol edecektir?
2. Doğru cevaplarını kontrol edemeyen aday kaç puan alacağını nasıl hesaplayacaktır? Ya da tarafınızca adaya gönderilecek olan puanı aday neye göre aldığını nasıl bilecektir?
3. ÖSYM Başkanı Ali DEMİR “...

Bu durum, adayların bireysel olarak sınavda
kendi kullandıkları soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını kendilerinin incelemesine engel değil. Adaylar ÖSYM’den randevu alarak kendi kitapçıklarının asıllarını inceleyebilirler. Kişisel bilgi edinmeye bir itirazımız yok” demektedir. (http://www.hurriyet.com.tr /gundem/26022812.asp). Yanıtladığı soruların doğruluğundan emin olamayan bir aday, nasıl olacakta yanıtının doğru olacağını belirtebilecektir? En önemlisi de Edirne’de ikamet eden bir aday soru kitapçığını görmek için Ankara’ya nasıl gelecektir? Yol ücretini ÖSYM mi karşılayacaktır? Böyle bir uygulamanın hiç de adil olmayacağı buradan da görülmektedir. Ayrıca bir an için 2 milyon adayın soru kitapçığını incelemek üzere merkezinize geldiğini
düşünelim. Adaylara gerekli hizmet anında verilebilecek midir?
4. Sınav sorularının müfredat’a (öğretim programlarına) uygun hazırlanıp hazırlanmadığı öğretmenler tarafından tartışılamayacağı gibi yine öğretmenler tarafından sorular da değerlendirilemeyecektir.
5. Sorulan sorunun ÖSYM tarafından doğru mu yoksa hatalı mı hazırlandığı ancak tüm sorular açıklandığında anlaşılmaktadır. Yıllardır sorular açıklanır ve birkaç sorunun yanlış hazırlandığı görülürdü. Buna bağlı olarak da başkanlığınız yanlış soruyu değerlendirme dışı tutardı.
Adres: Sağlık Mah. Ataç 1 Sk. Ergin Apt. No: 5/5 Çankaya/Ankara Tel: 0312 431 93 58 Çankaya Vergi Dairesi V.K.N: 8790650482 IBAN: TR24 0001 0012 3566 3564 9550 01 Maliye Bakanlığı Sendika Kodu: 8360 Maliye Bakanlığı Kesinti Kodu: 333.10.03.06.93
web: tosmerkez.org.tr
6. Hazırlanan sorunun ölçme ve değerlendirme ölçütlerine göre hazırlanıp hazırlanmadığı yine soruların tümü kamuoyu ile paylaşıldığında ortaya çıkardı. Geçmişte yapılan çalışmalar bize bunları göstermektedir.
Yukarıda bahsedilen durumlar göz önünde bulundurularak; kamuoyuna açıklanmayan 2014 YGS sorularının 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapmasında tarafımıza verilmesini istiyoruz.
Gereğini bilgilerinize sunarım.
Dikmen ONAT Genel Başkan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)