adscode
adscode

YÖK Başkanı'ndan 'Dilara'nın kaydı alınsın' talimatı

Anne Erten: - "YÖK Başkanımız, kanun çerçevesinde Celal Bayar Üniversitesinde okuyan kızım Dilara'nın kaydının, Ege Üniversitesine veya Dokuz Eylül Üniversitesine alınması konusunda yardımcı olacağını…

YÖK Başkanı'ndan 'Dilara'nın kaydı alınsın' talimatı
Eğitim
İzmir'in Balçova ilçesinde yatay geçiş konusunda yardımcı olmak isteyen kişi tarafından dolandırılan 19 yaşındaki engelli üniversite öğrencisi Dilara Erten'in annesi Ayşe Erten, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın Dilara'nın kaydının Ege Üniversitesi veya Dokuz Eylül Üniversitesine alınması için kanun çerçevesinde yardımcı olacağını söylediğini bildirdi.

Ayşe Erten, yaptığı açıklamada, dolandırıcılık haberlerinin ardından, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın telefonla kendisine ulaşarak konu hakkında bilgi aldığını söyledi.

Prof. Dr. Saraç'ın Dilara ile de konuştuğunu ve yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü aktardığını belirten Erten, şöyle konuştu:

"YÖK Başkanımız, kanun çerçevesinde Celal Bayar Üniversitesinde okuyan kızım Dilara'nın kaydının, Ege Üniversitesine veya Dokuz Eylül Üniversitesine alınması konusunda yardımcı olacağını söyledi. Ben de Ege Üniversitesinin daha uygun olabileceğini belirttim. Ayrıca rektörlüğe bildiri yapılmış, bu nedenle her iki rektörlüğe dilekçe vermem gerekiyormuş. En kısa zamanda dilekçeleri vereceğiz."

Erten, Dilara'nın yaşanan süreçten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bana 'her şerde bir hayır varmış gerçekten anne' dedi. Bu olayın bu şekilde dönüşlerinin olmasından dolayı çok ama çok mutlu.'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan da kendilerine ulaşıldığını belirten Erten, dolandırıcıya kaptırdıkları 2 bin 500 liranın Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya tarafından karşılandığını kaydetti.

Öte yandan, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün dolandırıcıyı yakalamak için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine şikayette bulunan Ayşe Erten, kızı Dilara Erten'in, engeli nedeniyle Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümündeki kaydını Ege Üniversitesine aldıracağını söyleyen kişinin, ameliyat için biriktirdiği paranın 2 bin 500 liralık kısmını alarak dolandırıldığını iddia etmişti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)