adscode
adscode

Yurt ihtiyacı hep vardı ama!

On binlerce üniversite öğrencisi perişan. Çünkü yurtlarda yer bulamıyor. Ev kiralarının yanına ise şu günlerde yaklaşmak mümkün değil.

Yurt ihtiyacı hep vardı ama!
Milliyet Diyalog
Peki, yurt ihtiyacı bir anda mı ortaya çıktı? Evet demek mümkün değil ama bu yıl, ihtiyaç daha da arttı. Çünkü “paralel avı” nedeniyle, pek çok öğrenci yeni arayış içerisine girdi...

Peki, Türkiye yurt sorununu niye çözemiyor? Hemen her yıl 300 binden fazla konut üreten bir ülke, niye yılda 300 yurt yapamıyor?

Kalacak yer bulamadığı için birçok öğrenci, hemen her yıl olduğu gibi eğitimini yarıda bırakıp, ailesinin bulunduğu kente geri dönüyor. Çünkü başka çareleri yok. Yedek listelerde, önlerinde binlerce kişi var. Bu yüzden hatırı sayılır torpil peşindeler. Bulanlar mutlu, bulamayanlar ise bir kez daha kahroluyor.

Peki, bu arada YURTKUR ne yapıyor? Hepten içine kapandı. Bırakın soruları cevaplamayı, en ufak bir bilgiyi bile paylaşmıyor. Beş yıldızlı yurt efsanesi de söylemlerde kaldı. Keşke, şu günlerde, yurtlara bir gezi düzenlense de yapılanlar, yapılamayanlar kamuoyuyla paylaşılsa...

Barınma konusunda sınıfta kalan sadece devlet ve iktidarlar değil. Ev sahipleri de bu konu da çok masum değil. Pek çok kenti ayakta tutan en önemli mali dinamik öğrenci olmasına karşın, onları hep yolunacak kaz olarak gördüler. Bu arada Batılı ülkelerde çok yaygın olan, evlerin boş odalarını öğrencilere kiralama uygulamasını gerçekleştirmediler.

Yazının devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)