adscode
adscode

Yurtdışı Burslar ve Öğrenci Değişim Programlarında Sıkıntı! Türkiye'ye Karşı Bir Tavır mı Var?

Ülkemizde yaşananları, Batı bir türlü anlamadı. Görünen o ki, kolay kolay da anlayamayacak. Çünkü, anlamak istemiyor.

Yurtdışı Burslar ve Öğrenci Değişim Programlarında Sıkıntı! Türkiye'ye Karşı Bir Tavır mı Var?
Günün Yazısı
Ülkemizde yaşananları, Batı bir türlü anlamadı. Görünen o ki, kolay kolay da anlayamayacak. Çünkü, anlamak istemiyor. Ya darbenin içindeler ya da böylesi işlerine geliyor. Yoksa kadar sessiz kalmazlardı. Eğer ille de demokrasi diyorlarsa, olup bitenleri, artık görmeleri gerekiyor...

Öğrenci arkadaşlardan üst üste mailler geliyor. 
Sanki birileri pişmiş araş su katıyor ve kazanılmış haklar bir bir ya iptal ediliyor ya da öteleniyor.
İşte size iki çarpıcı olay!
Umarız YÖK ve Dışişleri, bu öğrencilerimize sahip çıkar, olup bitenleri anlamaya çalışır.
Eğer ortada bir tavır varsa, bilelim ki, biz de tavrımızı koyalım...


Jean Monnet Bursu


B. Üniversitesi 2014 Endüstri Mühendisliği mezunuyum. Mezuniyetim sonrası S. Üniversitesi Siyaset Bilimi Master programına başladım ve iki gün önce EU Emission Trading System üzerine yazdığım tezimi savundum. 
Enerji ve iklim politikaları üzerine çalışmak istiyorum. Başta bu alanda İngiltere'deki en iyi programardan olan UCL'deki Economics and Policy of Energy and the Environment ve University of Sussex'teki Energy Policy for Sustainability master programları olmak üzere Irlanda ve Hollanda'da da benzer programlardan kabul aldım. 
Şu ana kadar hep burslu okudum ve bu programların okul ücretlerini karşılayamayacağım için Jean Monnet bursuna başvurdum. 
Okul başvuruları, İngilizce sınavı ve Jean Monnet sınavı için Ankara'ya gidip gelmek  için harcadığım paradan öte, bir sene boyunca sınav için çalıştım, okullara başvurmak için ayrıca çaba harcadım, uzmanlaşmak istedidiğim alan spesifik olarak AB olmamasına rağmen 3 tane farklı kapsamlarda Avrupa Birliği dersi aldım ancak sınavın tarihinin açıklanmasından başlayarak sürekli gecikmeli bir süreç yaşadık. 
Sınav tarihi ertelendi, sonuçları 29 Temmuz'da açıklayacaklarını duyurmalarına rağmen bir haftadır herhangi bir duyuru yapılmadı. 
Okuların açılmasına 1-1.5 ay kala bugün bursu geri çektiklerini ilan ettiler. 
Bu sınava çok iyi hazırlanan, çok iyi okullardan kabul alan pek çok öğrenci arkadaşım var. Elimizde olmayan sebepler yüzünden, bizim emeğimiz bir anda silinip atıldı. 
Maduriyetimizin duyurulması adına sizin de yardımcı olmanızı talep ediyorum.

ERASMUS 

Eğitim konusundaki hassasiyetinizi biliyorum öğrencilere göstermiş olduğunuz ilgi takdirlerimizi kazanmaktadır biz veliler olarak.
Benim size arzetmek istediğim konu oglum BK İstanbul Erkek Lisesi mezunu şimdi İzmir D. Tıp Fakültesi 4.sınıfa geçti iyi bir öğrenci, dersleride, tıp fakültesi ne kadar zor olduğunu takdir edersiniz buna ragmen ders ortalaması 82 Bu sene 2016-2017 yılı için ERASMUS a gitmeyi hak kazandı. 
Herşeyi tamam fakat Hollanda MAASTRİCHT ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi bölümünü anlaşma olmasına ragmen kabul görmesine rağmen,son anda Hollanda kabul etmiyor.
Sizden istirhamım sizin yazınızı okumuştum Maastricht  Üniversitesi ile ilgili  sorun ne olduğunu araştırmanızı rica ediyorum 
Oglum Hollanda öğrenci işleriyle görüştü Tıp Fakültesi kabul etmiyorun Biyoloji kabul ediyorum demiş tıp fakültesi öğrencisi neden biyoloji dersi alsın ki? 
Sayın GÜÇLÜ sizden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)