adscode
adscode

​ Zevkinizi Gecelikleriniz Belirlesin

Gece rahat bir uyku uyuyabilmek için rahat kıyafetler tercih edilmesi gerektiğinden gecelik bunun için uygun bir seçimdir. İster elbise modeli, ister şortlu takımlar mevsime göre eşofman tarzı renk renk…

​ Zevkinizi Gecelikleriniz Belirlesin
Türkiye'den Haberler

             Gece rahat bir uyku uyuyabilmek için rahat kıyafetler tercih edilmesi gerektiğinden gecelik bunun için uygun bir seçimdir. İster elbise modeli, ister şortlu takımlar mevsime göre eşofman tarzı renk renk tercihler yapılabilir.
 
 Gecelikte Rahatlık Neden Önemlidir?
 
             Bedeni sıkmayan pamuklu veya penye tarzı olması, uyku esnasında terlemeyi engelleyeceğinden, uykunun bozulmasını gece uyanmayı önleyerek sabah dinç ve dinlenmiş uyanmayı sağlar. Farklı firmaların gecelik konusunda farklı tarz ve modelde çalışmaları vardır. Sezonluk üretimleri yapılarak, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarında satışları da olduğundan ekonomik anlamda da tekstil sektörüne ciddi getiri sağlar.
 
             Gecelik tekstil ve atölye üretimi olması yanında ev hanımlarının da evde yapabilecekleri ek gelir kazancı olmaktadır. Kurdela veya nakış işi olanlarda elde yapılacak ince işler için evde çalışmalar atölyelerce ev hanımlarına verilerek kazanç elde etmeleri sağlanır. Kadın, erkek, çocuk fark etmeksizin herkesin kullandığı gecelikler, sadece gece uyurken değil, gündüz siestalarında da giyilerek bedenin rahat etmesi sağlanabilir. Günlük kıyafetlerle uzun süreli uyumak, bedenin rahatlığını engelleyici bir durum teşkil edebilir.
 
            Özellikle kot ve tayt gibi sıkı ve dar kıyafetler uyku esnasında bedeni yoran kıyafetlerdir. Vücut dinlenmeye geçtiğinde beden tamamen salınarak, rahatlama pozisyonu arar. Bu anlamda kıyafetin önemi ortaya çıkacağından gecelik giyilmesi rahatlatıcı ve dinlendirici etki yaratır. Mağazalardan renk renk, model model alınabilir olması, fiyatlarının kaliteye göre değişmesi bütçeye göre alımı sağlar.
 
            Küçük çocuklara bu alışkanlığı kazandırabilmek için sevdikleri çizgi film karakterlerinden oluşan gecelik seçimleri ilerleyen zamanda alışkanlığın oturmasını sağlar. Gecelik aynı zamanda kişilerin zevklerini de yansıtan bir kıyafettir. Giyimine özen gösteren, bakımlı kişilerin gece yatarken saten ve ipek tercihleri bunun göstergesidir.
 
             Birçok baskı ve kumaşlarla üretilen geceliklerde toptan veya perakende olarak piyasaya dağılır. Günlük kıyafet olarak tercih edilmemesi gereken gecelikler, sokak elbisesi olarak dışarı çıkmaya uygun değildir. Ev işlerinde de geceliklerin çıkartılıp, günlük kıyafetlerin seçilmesi gerektiğinden, temizliğe ve titizliğe özen gösterenler bu konuda hassas davranmalıdır. Sık sık yıkanıp hijyenik olması gereken kıyafetler kişiye özel olmalıdır.
 
            Başkalarınca ortak kullanılması tavsiye edilmediğinden, misafirler için olan tamamen ayrı tutulmalıdır. Mümkünse uzun programlı ve yüksek derecede yıkanma özelliği olması daha sağlıklı ve hijyenik bir kıyafet giyilmesini sağlar.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)