adscode
adscode

Zeybek’ten Bahçeli’ye salvolar!

Namık Kemal Zeybek, Türk siyasetinin son 50 yılına tanıklık eden önemli bir isim.

Zeybek’ten Bahçeli’ye salvolar!
Milliyet Diyalog

Bakanlık, parti başkanlığı, üniversite kuruculuğu yaptı, 17 kitaba imza attı.
Ama sanki icraatları içinde en hoşuna gideni, Ülkü Ocakları kuruculuğu...
Kendisiyle önceki gece MHP’yi, siyasetin genelini ve geleceği konuştuk.
Şu anki MHP yönetiminden müthiş rahatsız. “Bahçeli MİT görevlisiydi ve bunu Alparslan Türkeş de biliyordu” dedi.
MHP delegeleri arasından kurayla seçilecek herhangi bir ismin bile, partiye, Bahçeli’den çok daha fazla oy kazandıracağını iddia etti.
İşte programdan önemli satır başları...

Bahçeli MİT’çi mi?
-  Devlet Bahçeli uzun zamandır benimle görüşmüyor. MHP’lilere, siz Bahçeli’den daha akıllısınız, sözüne bakmayın, mutlaka koalisyona girin dedim. Onlar da “Bu ülke hükümetsiz bırakılmayacak” dedi ama bırakıldı.
-  Bahçeli orada tek adam. Otokrat biri.
-  Meral Akşener gibi bir siyasetçi, kızdın diye, birdenbire siyasetin dışına atılır mı?
-  MYK’da fikrimi söyledim diye, toplantılara çağrılmaz oldum. Hukuksuzluğa bakın. Kurultay beni seçiyor ama toplantılara çağrılmadım.
-  Devlet Bahçeli Ülkücü Asistanlar Derneği Başkanı idi, onu da alalım dedim. Tanımıyorum ama böyle bir zat duyuyorum dedim. Ramiz Ongun’un itirazı oldu. Dedi ki “O MİT görevlisidir, olmaz”. Alparslan Türkeş bunu bilmiyor mu diye sordum, biliyormuş. Onu uzaklaştırırsak, bilmediğimiz bir görevli gönderirler, ben onu değerlendiriyorum dedi.
-  Ben bu hadiseye rağmen, CIA, MOSSAD değil ya, MİT de bizim diye düşündüm. Sonradan şunu anladım, bir insanın bir partili olup MİT’te çalışması başka bir şey, MİT adına o partiye, o partili gibi görünmesi başka bir şey.

Koalisyona niye girmedi?
-  AKP, koalisyon yapmak için görüşmedi. Ama Devlet Bahçeli Bey iyi bir siyasetçi, enerjik bir insan olsaydı, Kılıçdaroğlu’nun teklifine yakınlaşsaydı, AKP işte o zaman gel bizimle koalisyon kur diye koştururdu. Kılıçdaroğlu seni başbakan yapalım diye teklif ettiğinde kızdı. “Ahlaksız teklif” dedi. Bunun neresi ahlaksız teklif!
-  Bir genel başkan, başbakan olmak istemiyorsa ne olmak ister? Devlet Bahçeli iktidar olmak istemiyor. Şu an ki iktidarından memnun.
-  Tayyip Erdoğan mı, Devlet Bahçeli mi diye sorarsanız, Bahçeli derim. Gerçi Devlet Bahçeli, Erdoğan iktidarı için ne mümkünse onu yapıyor. Fark etmiyor yani.
-  Bahçeli, Erdoğan’ın rahatsızlığında “Sayın Başbakan’a bir şey olursa Türkiye kaosa girer” dedi.
Böyle bir şey olabilir mi?
-  Meclis başkanlığını da altın tepsiyle AKP’ye teslim etti.

Siyaset nedir?
-  Bir tarafınızda inançlarınız, ilkeleriniz, ülküleriniz, olacak, bir tarafta da hayatın gerçekleri vardır.
-  Siyaset pür ülkecilikle yürümez. Pür ülkecilik yaparsanız ona ütopizm (hayalcilik) denir. Ülküleriniz, görüşleriniz olmaz ise oportünist (fırsatçı) olursunuz. Siyaset ikisinin arasında gerçekçi bir yoldur.

-  “Türk milleti” büyük Türklüğün bir parçasıdır. Özüne özgü bir kişiliği vardır.
-  Irkçı değildir. Din esası vardır.
-  Sanayi çağının modeline göre Cumhuriyet bir millet meydana getirdi. Her kavimden insanları birleştirir. Sanayi çağı ulus devletler içinde ulusları meydana getirdi. Birçok anadili başka olanlar biz Türk’üz diye iftiharla söylediler. Bize Türk adını, dünya verdi.
-  Osmanlı’da en son Türkçülük doğmuştur.
-  Son iktidar döneminde Türklük kavramından vazgeçildi, Türklük bir etnik grup haline dönüştürüldü. Çatı kavramı olmaktan vazgeçildi. Bu işi derinleştiren AKP iktidarıdır.
-  Atatürk Türk’e âşıktır.
-  Milliyetçilik, insanı, doğayı sevmek ve bilimin önderliğine iman etmektir. Atatürk, Türk derken hem dünya Türklüğünü, hem de Türkiye’de yaşayan bütün yurttaşları kasteder.

Ülkü ocakları?
-  Ülkü ocaklarını ben kurdum. 1965’e geldiğinde komünist gençlik kabarıyordu. Üniversitelerde fikir kulüpleri kurulmuştu. Sonra onlar federasyon haline geldi. Şunu gördük, sadece parti bünyesinde teşkilatlanmak yetmiyor. Milliyetçi toplum olarak biz de üniversitede teşkilatlanmalıyız.
-  Muzaffer Özdağ vardı. Ümit Özdağ’ın babası. Danışmanımızdı. Onunla istişare ettik. Tüzüğü yazdı. Adını Ülkü Ocağı koyduk.
-  12 Eylül Mahkemeleri’nde iddia edildiği gibi silahlı güç kullanarak darbeyle iktidara gelmek gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. Hareketin 2. adamı iddiasıyla tutuklandım, 33 ay hapis yattım. Sonra aklandım.

Tuğrul Türkeş?
-  Başbuğ Türkeş olsaydı, oğlunun AKP’ye geçmesini istemezdi diye düşünüyorum. Bir karar verdi ve yaptı. Ben AKP’ye kökten karşıyım. Tuğrul Türkeş’in yanlış bir karar verdiğini düşünüyorum. Ama onu bu yanlışa iten ne, onu da sorgulamak lazım.

Türk toplumunda bilim
-  Ocağımızı batıran Yavuz Sultan Selim’dir. Fatih zamanında bilim ve felsefe çok önemliydi.
-  Atatürk akıl ve bilimi Türkiye’ye soktu. Atatürk’ten sonra Atatürk ve İnkılapları diye doktrin icat edildi. Adına Atatürkçü düşünce sistemi denildi. İnsanlar bunun üzerine yemin ettirildi. Atatürk de tabu haline getirildi. Oysa o bunu hiç istemezdi.
-  1910 yılına kadar Osmanlı’da medreselerde matematik yoktu. 1910’da Ziya Gökalp koydurdu. Atatürk geometri kitabı yazdı. Atatürk’ten sonra bu terk edildi.
-  Bugün Türkiye’de ithalata yönelik bir ekonomi dayatıldı. Bu felakettir. Özal’lı yıllarda ihracat ekonomisiydi.

Yazının devamı için tıklayınız!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)