adscode
adscode

GELECEĞİNİZİN FARKINDA OLMAK, YKS’DE FARK YARATMAKTIR

Üniversiteye giriş sınavı “YKS” için artık vakit geldi.   

ozkangogercin@outlook.com




Hafta sonu sınava girecek tüm öğrencilere yürekten başarılar diliyorum. Umarım, her öğrencimiz gönüllerindeki üniversite ve bölümlere yerleşirler.

İşte bu yüzden gireceğiniz bu sınav, sadece “sınav” değildir. Bu sizin geleceğinizdir. Bütün bir yıl boyunca vermiş olduğunuz, emek, özveri ve çalışmanızın karşılığını bulacağı bir yerdir.  O yüzden, sizleri verdiğiniz bu mücadeleden dolayı tebrik ediyor,  güzel bir netice ile de mücadelenizi taçlandırmanızı diliyorum.

Aşağıda sınava girecek öğrenciler için faydalı olabilecek birkaç maddeye değindim. Ya da hatırlatma yaptım da diyebiliriz. Çünkü, okuyacağınız maddeler sizin bilmediniz değil, ancak sınav esnasında farkında olmanız gereken maddelerdir. 

“Farkında olmak”

İşte asıl size dikkat çekmem gereken nokta da bu. Sadece sınavın değil, kendi birikiminizin ve tecrübenizin farkında olarak hareket etmelisiniz. Farkındalığı yüksek olan öğrenciler, emin olun, sadece sınavlarda değil, tercihlerde de ne yaptığını bilen ve istediği bölüme yerleşen öğrencilerdir. Ve bu farkındalığı hayatına yayan bireyler de, toplumda başarıları ile daha fark edilen insanlar olarak da yer almaktadırlar.

O yüzden,

Geleceğiniz ile ilgili en önemli aşamada olduğunuzun farkına varın ve sonuna kadar farkınızı da ortaya koyun..

Eğer yazımın bu noktasına kadar, eğer ki size bir farkındalık kazandırabilmişsem, yukarıda hatırlatma diye bahsettiğim maddelerin, okudukça ve farkına vardıkça ne kadar önemli olduğunua göreceksiniz.

*Bu sınava “siz” gireceksiniz ve yalnızca “geleceğiniz” için gireceksiniz. Bunun dışında zihninizi, sizi yoracak düşünceler ile meşgul etmeyiniz.

*Sınava ilk girdiğiniz andan itibaren kendinize sonuna kadar güvenin. Çünkü, şimdiye kadar göstermiş olduğunuz emeğiniz ve özveriniz, işte bu güveninizin içinde saklıdır.

*Soruları hızlı ve üstünkörü değil, çok dikkatli bir şekilde okuyun. Özellikle soru kalıplarındaki “aşağıdadır” ya da “değildir gibi kalıplara da ayrıca dikkat edin.  Çünkü, birçok öğrenci soru kalıplarını hızlı ve yanlış okumalarından dolayı, en basit sorulara bile yanlış cevap verebilmektedirler. O yüzden, yok yere kazanacağınız puanları heba etmeyin.

*Zamanı elinizden geldiğince iyi kullanmaya özen gösterin. İlla ki, tüm soruları sırasıyla yapacaksınız diye bir kaide yok. Turlama tekniğini kullanarak, kısa sürede yapabileceğiniz sorulara öncelik vererek, zamanınızı daha ekonomik ve yararlı olarak kullanabilirsiniz.

*Sınav esnasında ne olursa olsun, kendinizi çok tereddüt içinde ve olumsuz düşüncelere teslim etmeyin. Önemli olan, tüm sorulara, elinizden geldiğince gayret göstermek ve cevap vermek olacaktır. Zaten, şimdiye kadar sahip olduğunuz bilgi ve birikim, sizi birçok soruda doğru cevaba götürecektir. O yüzden rahat olun ve elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın…

*Sınavda 3 yanlış cevabın 1 doğruyu götürdüğünü unutmayın. Bu yüzden, emin olmadığınız bir şıkkı işaretlemektense, boş bırakmak belki sizin için daha yerinde olacaktır. Tabii, çok boş soru bırakmakta doğru bir yöntem değildir. Belki de, iyi konsantre olamadan doğru yapacağınız soruyu boş bırakmanızda size puan kaybına neden olacaktır.

YKS dahil, hayatta karşılaşacağınız tüm sınavlarda fark yaratmanız dileğiyle….


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)