adscode
adscode

Danışman öğretmen aranıyor!

Şubatta atanan 30 bin yeni öğretmenden her birine rehberlik etmesi için ilk kez danışman öğretmenler görev alacak. Ancak başvuru yetersiz kalınca bakanlık danışman öğretmen alım süresini uzattı.

Danışman öğretmen aranıyor!
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen atama yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bu yıldan itibaren atanan her yeni öğretmen için bir 'danışman öğretmen' görevlendirilecek. Tecrübeli öğretmenler arasından seçilecek danışman öğretmenler, stajyer öğretmenlere rehberlik ederek acemilik süresince yardımcı olacak. 

TORPİL İDDİASI! 

Bakanlık, il müdürlüklerine gönderdiği yazıyla 8 Ocak tarihine kadar danışman öğretmenlerin belirlenerek bakanlığa iletilmesini istemişti. Ancak bu yazıdan birçok öğretmen haberdar olmadı. Eğitim sendikaları, danışman kadroları için hükümete yakın sendikadan öğretmenlerin seçildiğini, bu sebeple de kadroların sessiz sedasız doldurulmak istendiğini iddia etmişti. 

KADRO NEDEN BOŞ KALDI? 

MEB'in 11 Şubat tarihli ikinci yazısı danışman öğretmen kadrolarının dolmadığını gösterdi. İl milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, dolmayan branşlar için yeniden öğretmen isimleri belirlenerek bakanlığa gönderilmesi isteniyor. Daha önce torpil iddialarını gündeme getiren eğitimciler de kadronun dolmaması üzerine görüşlerinde haklı çıktıklarını düşünüyor. Hükümete yakın sendikadan isimler atandıktan sonra yer kalırsa diğer sendikalara kontenjan verileceği belirtiliyor. 

EN ÇOK ARANAN DANIŞMAN ÖĞRETMEN BRANŞLARI 

İlköğretim Matematik: 644 

Bilişim Teknolojileri: 99 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 78 

Hasta ve Yaşlı Hizmetleri: 75 

Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri: 42 

Adalet: 42 

Arapça: 30

ADAYLIKTA İLKLER 

Şubat atamalarında görev alan 30 bin öğretmen stajyerlikleri kalkana kadar birçok ilk yaşayacak. Öğretmenler atandıktan sonra hemen sınıfa girmeyecek, tercih ettikleri bir ilde hizmet içi eğitime alınacak. Hizmet içi eğitimin ardından aday öğretmenler danışman öğretmenlerin gözetiminde bir süre derslere girerek ders anlatım tekniklerini geliştirecek. 

Meydan Gazetesi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)