adscode
adscode

Hangi ülkede kaç Türk öğretmen var?

Türk öğretmen sayısı en çok Almanya'da iken, Amerika'da yalnızca bir tane...

Hangi ülkede kaç Türk öğretmen var?
Eğitim
En çok öğretmen 508 kişiyle Almanya’da görev yapıyor. Suudi Arabistan 350 öğretmenle ikinci, Fransa ise 209 öğretmenle üçüncü olurken, ABD, Bahreyn, Arnavutluk ve Katar'a ise 1'er öğretmen görevlendirildi. Yurt dışındaki Türklerin eğitim ihtiyacını karşılamak ve eğitim-öğretim de uluslararası işbirliği için ayrıca 34 ülkede 31’i eğitim müşavirliği ve 25’i eğitim ataşeliği olmak üzere 56 temsilcilik de var.
 
Avcı, 'Türkçe öncelikli'
 
Gelişmiş ülkelerin eğitim kapasitesi ve yetkinliği açısından analizler yapıldığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Ülkelerle işbirliğiyle, soydaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu ülkelerdeki okullarda eğitim veriyoruz. Türkçe ve Türk Kültürü dersleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan branşlarda öğretmen görevlendiriliyor. 16 ülkede halen Bakanlığımıza bağlı okullarda görev yapan öğretmenler dahil 27 ülkede bin 683 öğretmen görevlendirildi" dedi.
 
ABD’de 1 öğretmen var
 
Bazı ülkelerdeki öğretmen dağılım şöyle; Azerbaycan (67), Belçika (45), Bulgaristan (3), Filistin (2), Gürcistan (13), İngiltere (36), İran (9), İsviçre (31), İtalya (3), Kırgızistan (79), KKTC (141), Kuveyt (21), Lübnan (11), Moldova (9), Özbekistan (14), Tunus (14), Türkmenistan (80), Romanya (13), Yunanistan (16). 
 

Vatan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)