adscode
adscode

İnan Deniz Aslan Gibiyiz

Türkiye Gençlik Birliği Selçuk Şubesi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını unutmadı.

İnan Deniz Aslan Gibiyiz
Tarihte Bugün
Bu kapsamda TGB SELÇUK ilçe örgütü Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın katledilişinin 42. Yıl dönümü anısına bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan basın açıklamasında  ; 6 Mayıs 1972… Darağacında üç fidan… Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın idam edilmelerinin üzerinden tam 42 yıl geçti. , "Bundan 42 yıl önce; 6 Mayıs 1972 günü 68 devrimci gençlik hareketi ileri 3 yiğit öğrenci; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan ABD emperyalizmi ve onun Türkiye'deki işbirlikçileri tarafından 1972 baharında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmak” iddiasıyla Ankara Merkez Cezaevi'nde( Ulucanlar Cezaevi ) idam edildiler. ‘’Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye'yi kurmak için mücadele ettiler. Demokratik bir üniversite için boykot ve işgali örgütlediler. İşçi Grevlerinde, köylü mitinglerinde en önde mücadele ettiler. Emperyalizme karşı mücadele ederken İstanbul’a gelen 6. Filoyu protesto ettiler ve Dolmabahçe’de Amerikan askerlerini denize döktüler. Bu kapsamda yaşamlarını bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm mücadelesine adayan ve dağ başlarında, sokak ortalarında, işkence odalarında Denizler gibi öldürülen Mahirleri, Ulaşları, Sinanları, İbrahimleri, Hüseyinleri, Taylanları, Erdalları ve daha nicesini saygı ve özlemle anarken bu siyasal cinayetlerde sorumluluğu olan herkesi de lanetliyoruz.
42 yıl önce Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın idam kararını mecliste iki kolunu havaya kaldırarak onaylayan zihniyet bugün iktidarda bulunuyor. Bugünün gençleri itaatkâr, düşünmeyen bir kuşak olmayacağını GEZİ ’de, ODTÜ’de direnerek gösterdi. Dicle`de Beyazıt`ta 6. Filo`yu kıble edenlerin devamcılarına karşı üniversitelerini savunarak gösterdi. Bu zihniyete inat, siyasal iktidar gençliği değil, Denizler gibi gençler olacak. Deniz gezmişlerin 42 yıl önce başlattıkları mücadele hiç durmadan sürdü. Direnenlerin anti-emperyalist mücadelesi bugün emperyalizme karşı mücadelede yoluna devam etmektedir. Denizlere sözümüz var. İNAN DENİZ ASLAN GİBİYİZ...
Üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı mücadele eden Denizlerin mücadelesi bugün de sürüyor. Deniz Gezmiş'i savunmak onun şiarını yerine getirmekle, Ankara Kalesi'ne Türk bayrağı çekmekle olur. Mustafa Kemal'e cephe alanlar esasen karşısında Deniz Gezmiş'i ve biz Türkiye Gençlik Birliği'ni bulacaktır. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarından bize tek bir cümle kalmıştır. ‘’Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye'yi savunmak.’’ Bizler bugünün devrimci ve Atatürkçü gençleri olarak tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye'yi savunuyoruz. Bu uğura baş koyuyoruz, mücadele ediyoruz. Deniz Gezmiş'i ve arkadaşlarını savunmak demek Çanakkale'de emperyalizmin burnunu kıran, yedi düveli denize döken milli kurtuluş savaşı şehitlerinin namını savunmak demektir.'' denildi.
Ayrıca Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının pek görülmemiş resimlerini de paylaştılar.














Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)