adscode
adscode

Ramazanda Hava Nasıl Olacak?

Uzmanlar, Ramazan ayının başlangıcında 3 gün serin ve yağışlı bir dönem bekliyor.

Ramazanda Hava Nasıl Olacak?
Ramazan Ayına Özel
Gündönümüyle birlikte 22 Haziran'dan itibaren ise sıcaklıkların yükselerek, mevsim normallerinin bir iki derece üzerine çıkacağı tahmininde bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre yarından itibaren Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Trakya, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de sağanak geçişleri bekleniyor.  Yurdun diğer kesimlerinde ise hava parçalı ve az bulutlu olacak.

SICAKLIK 3 İLA 6 DERECE AZALACAK

Ancak Ramazan’ın ilk gününde Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Perşembe günü Trakya, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

19 Haziran Cuma günü yağışlı sistemin etki alanını genişleterek, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Yağış alan yerlerde hava sıcaklığı 3 ila 6 derece azalacak.

Yağışlı sistem, 20 Haziran Cumartesi günü de yurdun Kuzey ve İç bölgelerinde etkili olmaya devam edecek. Pazar gününden itibaren yurdun kuzeydoğu kesimlerine çekilecek. 

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE HİSSEDİLECEK

Gelecek hafta Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kısa süreli sağanak geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.
Gündönümü olan 22 Haziran Pazar gününden itibaren hava sıcaklıklarının tekrar artmaya başlayacağı ve Haziran ayı sonuna kadar yurdun kuzey kesimlerinde aralıklarla kısa süreli sağanak geçişleri görülse de yurdun büyük bölümünün yağışsız geçeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hazırlanan son aylık ve mevsimlik tahminlere göre 2015 yılı Temmuz ayında; ortalama hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde gerçekleşeceği öngörülüyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)