adscode
adscode

Değişim şart ama nasıl bir değişim?

Çocuklarımıza okumayı, öğrenmeyi , araştırmayı, üretmeyi, ticareti, girişimciliği, rekabeti ve hangi işi yapmıyor olurlarsa olsunlar en iyisini yapma ilkesini kazandırmalıyız.

aguclu@milliyet.com.tr




Eğitim sil baştan yeniden inşa edilmeye çalışıyor. Peki bu değişim ideolojik mi pedagojik mi, öğrenci odaklı mı sınav odaklı mı, üretim odaklı mı tüketim odaklı mı, uzaktan mı yüz yüze mi, ezberci mi sorgulayıcı mı, dayatmacı mı paylaşımcı mı?

Her şeyden önemlisi de bu değişim rüzgarı huzursuzluk, bezginlik, karamsarlık, kararsızlık, işsizlik kaynağı değil, tam aksine huzurun, istihdamın, özgüvenin ve refahın motivasyonun lokomotifi olarak esmelidir.

Çocuklarımıza okumayı, öğrenmeyi , araştırmayı, üretmeyi, ticareti, girişimciliği, rekabeti ve hangi işi yapmıyor olurlarsa olsunlar en iyisini yapma ilkesini kazandırmalıyız.

Sürekli şikayetçi olan deği, karşılaştığı her soruna çözüm üretmeye odaklanmış bir kişilik kazandırmalıyız.

Eğitim ve öğretimin, onlarca hatta yüzlerce hedef ve kazanımları vardır. Onların tümünü bir kenara itip sadece sınavlara odaklanırsak, hataların en büyüğünü yapmış oluruz ve biz bunu 50 yıldır yapıyoruz.

Eğitimi yeniden dizayn etmeye soyunduk ya da soyunacaksak, bunun oldu bittiyse getirilmemesi gerekir!

Ekonomiye verilen önemin, dikkatin ve zamanın çok daha fazlası eğitime harcanmalıdır. Yoksa gerçekleştirilen reformların hiç birisi kalıcı olmaz!..

İktidar tarafında olup bitenleri anlamak çok zor.
Bakan Bey müsteşarken yaptıklarını, şimdi ters yüz etmeye çalışıyor.
Dün yaptıkları mı doğruydu, şimdi yapacakları mı?
Bunu da zaman gösterecek…

Bu arada CHP de Gölge Kabine açıklamış.
Gölge Milli Eğitim Bakanı’nın eğitime yönelik olarak verdiği mücadeleleri gören duyan varsa ne olur bize de söylesin ki haberdar olalım…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)