adscode
adscode

Mutlu öğrenci, mutlu İstanbul

İstanbul deyip geçmeyin. Sadece öğrenci sayısı bile 70’ten çok ilimizin ve bir o kadar ülkenin toplam nüfusundan daha fazla.

aguclu@milliyet.com.tr




 

Önceki valiler de öğrencilerle yakından ilgileniyordu ama yeni Vali Davut Gül sanki çok daha fazla ilgileniyor. Öğrenciler için akla gelen, gelebilecek her türlü projeye sıcak bakıyor. Her türlü desteğe açık özellikle de hayırseverlerden gelecek olanlara.

İstanbul deyip geçmeyin. Sadece öğrenci sayısı bile 70’ten çok ilimizin ve bir o kadar ülkenin toplam nüfusundan daha fazla.

Vali Gül, şunun çok iyi farkında:

İstanbul’da hemen her evde olmasa bile yakın çevresinde öğrenci bulunmayan yok gibi. Öğrenciler mutlu olursa, İstanbul mutlu olur…

Peki bu konuda neler düşünüyor?

Başta spor, sanat, demokrasi ve kent kültürü olmak üzere hemen her alanda, öğrencileri sosyal etkinliklerin bir paydaşı haline getirerek onlara özgüven kazandırma arzusunda.

Öğrencilerin akademik alanda olduğu kadar sosyal alanda da başarı olmaları, girdikleri her ortamda sadece bilgileri ile değil duruşlarıyla da fark yaratması en büyük dileği.

Ana okulundan üniversiteye her öğrenci gündeminde ve zamanının önemli bir bölümünü onlara ayırmış durumda.

Bu çabası boşuna da değil!

İstanbul, pek çok kimliğinin yanı sıra öğretim kurumları, öğrenciler,  veliler ve diğer öğretim kurumlarıyla birlikte bir “Eğitim Kenti”.

İstanbul sadece eğitim kurumlarıyla değil, öğrenci mutluluğu sıralamalarında da ilk sırada olsun istiyor.

Bu çok mu zor?

Kesinlikle hayır.

Evet İstanbbul pek çok açıdan herkes için olduğu kadar öğrenciler için de bir eziyet kenti ama eğer öğrenciyi İstanbul’da mutlu edemezsek, hiç bir yerde edemeyiz…

En önemlisi de mutlu öğrencilik için, mutlu öğretmen olmazsa olmazlarımızın başında geliyor. Onlar için de eminiz ki benzer projeleri vardır. Olmalı da...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)