adscode
adscode

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM’in “ben nasıl istersem öyle olur” dayatmasından artık vazgeçmesi ve çözüm odaklı olması gerekir ki, daha sonraki süreçler, bir oldu bittiye getirilmesin.

aguclu@milliyet.com.tr




YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Üniversite adayları gibi yakınları da heyecanla sınav sonucunun açıklanmasını bekliyor. Bir an önce açıklanmalı ki, tercihler, kayıtlar ve sonraki işlemler için zaman kalsın. Görünen o ki bu yıl en büyük sıkıntı barınma konusunda yaşanacak! 

Bugünkü teknoloji ile sınav sonuçlarının çok daha kısa sürede açıklanması kesinlikle mümkün. Nitekim önceki yıllarda açıklandığını da gördük. 

Sağlıklı bir değerlendirme elbette her şeyden önemli ama sonraki süreçleri de dikkate alıp ona göre bir takvim oluşturmak da bir o kadar önemli. 

ÖSYM’in “ben nasıl istersem öyle olur” dayatmasından artık vazgeçmesi ve çözüm odaklı olması gerekir ki, daha sonraki süreçler, bir oldu bittiye getirilmesin. 

Sonuçların açıklanmasından sonra tercihler var. 

Ondan sonra yine heyecanla birinci yerleştirme ve ek yerleştirme sonuçları beklenecek. İşte asıl koşuşturma ondan sonra başlayacak. 

Vakıfları kazananlar o yükün altından nasıl kalkacaklarının, devletleri kazananlar da yurt ve ev bulma derdine düşecek. 

Yurtlar yine yetersiz kalacak, ev kiraları ise yanına yaklaşılamayacak boyutlara çıkacak. 

İşte bu yüzden zaman olmalı ki öğrencilerin ve ailelerinin kazanma sevinci ve mutluluğu yarım kalmasın. 

Tercih döneminde elbette özellikle hatırlatacağız ama ailelerinin bulunduğu ilden farklı illerdeki üniversiteleri düşünenlerin şimdiden barınma konusuna kafa yorup, ön araştırma yapmalarında sonsuz yarar var. Yoksa büyük sıkıntılar yaşayabilirler… 

Sınav sonuçları elbette önemli ama bazı fakülteler dışında barajların kalkması ve üniversiteye girişin çok daha kolay hale gelmesi nedeniyle tercihler çok daha önemli hale geldi. 

Düşündüğünüz her bölümü yazarken mezuniyet sonrasını da mutlaka düşünün deriz. Neden mi? 

On milyona yakın diplomalı işsiz ya da öğrenim gördüğü alanla hiçbir ilgisi olmayan işlerde çalışanımız var ve onlar şu anda kazamayanlardan çok daha mutsuzlar!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)