adscode
adscode

“Parmak Ucunda Aşk” Okuyucuyla Buluştu

Yazar olmanın büyüsü yaşamı yansıtabilmektedir.

damlaaktan@gmail.com




 

İlk romanım Parmak Ucunda Aşk, A7 Kitap ile okuyucuyla buluştu ve TÜYAP Kitap Fuarı’nda ilk imzamı gerçekleştirdim.

Parmak Ucunda Aşk, İstanbul-İzmir-İstanbul ekseninde yaşanan bir aşk hikayesi temelinde 2009-2016 yılları arasında yaşanan toplumsal olayları da içeriyor.

Rose ve Emre, kimliklerinden sıyrılmış bir balerin ve bir denizci. Mektupların satır aralarında filizlenen aşkları maviye teslim olduğunda karar veriyor Rose, İzmir’in kanatları altında iyileşmeye ve dünyanın içinden geçtiği acıları da iyileştirmeye.

Kitabın ilk bölümü 2010 Kültür Başkenti olma gururunu taşıyan İstanbul’da geçerken, ikinci bölüm İzmir’e, Soma maden faciasına, Suriye’de çıkan savaşa, mülteci krizine ayna tutuyor.

Bu esnada İzmir’de, hatta benim de mezunu olduğum İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde başlatılmış bir gönüllü yardım hikayesini de anlatıyor. İkinci bölümü hayatın ta kendisinden olan romanın benim için bir ayrı değeri de, taa 2004 yılında kurgulanmaya başlamış olması. Zamanı, zamanın sonsuz birleştiriciliğini, ilmek ilmek birbirine bağlı insanları ve olayları yansıtıyor.

Roman için yorumlarını paylaşan değerli yazar Didem Moralıoğlu kitabı “Mesafelerin bile ayıramayacağı hem kalbinize hem ruhunuza dokunacak bir aşk hikayesi” diye tanımlarken, Luset Kohen Fins “Özünü gerçek hayattan alan, bol katmanlı, heyecan verici bir kurgu” olarak nitelendiriyor. Bu kadarla da kalmadı Parmak Ucunda Aşk’ın sihri…

Kitabı tamamladığım esnada, dünyaca ünlü yazar Debbie Macomber’ın oğlu sevgili Ted Macomber ile tanıştık sosyal medyanın gücü sayesinde. Ted’den kitap için yorum paylaşmasını istediğimde bana konusunu sordu. Anlattığımda ise kitabı “”Birbirine gerçek sevgiyle bağlanan iki insanın arasındaki duygunun gücünü anlatan çok inanılası bir hikaye” diye tanımladı.

Daha ilk romanımda bu kadar değerli isimlerin yorumlarını almak benim için çok gurur verici, hepsine buradan sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Kitabın bir diğer ilhamı da değerli müzisyen Can Atilla’dan geldi. Tam kitabı yazdığım esnada Can-ı Yunus albümüne hayat veren, müzikleriyle hem milyonların hem benim kalbime dokunan Can ATilla, Can-ı Yunus’u yazarken nelerden ilham aldığının öyküsünü benimle paylaşınca, kitabın Konya’da geçen bir bölümünde bu öyküyü de paylaştım. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Hep söylerim, hayat incecik iplerle bizi birbirimize bağlayan, geriye doğru bakarak anlayabildiğimiz, ilmek ilmek işlediğimiz bir yolculuk. Her şeyde bir anlam, bir sihir saklı.

Kitabın ikinci bölümünde yer alan hikayelerimin gerçek kahramanları da hayattan. Basmane’de yer alan evi mültecilerin kullanımına açan deri ustası Yalçın abi, Taksici Orhan amca, Ayşegül, Sophie, Rihem ve Mustafa, gerçek ismini kullanmamamı isteyen Zeynep hoca ve tam 6 kez Yunanistan’a geçmeye çalışırkenki öyküsünü benimle paylaşan Suriyeli Elia’da gerçek. Hepsi bizden, hepsi bizim gibi…

Ve şöyle diyor Emre: “Kalbin, Tanrı’nın ikinci evidir Rose. O dilediğinde sever, o dilediğinde özlersin... O evin içinden bir gün sevgi eksilirse eğer, kapısına kilit vurursan yaşam devam ederken, sebebi her ne olursa olsun, öfken ya da acın sevgiyi kurutacak kadar güçlü olursa, işte ancak o zaman ölürsün. Çünkü o zaman, Tanrı’nın nefes alabileceği ikinci bir evi kalmamıştır. Nerede olursak olalım, sen o sıcacık evin, kalbinin kapısını yaşama hiç kapatma.”

Parmak Ucunda Aşk işte tüm bu kurguyla gerçek birleşimi öyküsüyle benim için çok özel. Dilerim siz de okurken benim yazarken aldığım keyfi alır, anlamı satırlarda bulursunuz.

Lütfen yorumlarınızı benimle paylaşın olur mu?

Yakın zamanda kitabevlerine de ulaşacağını umduğum Parmak Ucunda Aşk’I D&R’dan veya A7 kitap store’dan online olarak alabilirsiniz.

D&R: https://www.dr.com.tr/Kitap/Parmak-Ucunda-Ask/Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0001806560001?fbclid=IwAR1oYBxmNAE18eYu-4eC4bv1QgRyxZbMcZ6tOCYWgTbWA0bcwU6Wnn1LDRs

A7 Store: https://www.a7kitapstore.com/product-page/parmak-ucunda-a%C5%9Fk?fbclid=IwAR3NhG4vYigoXKZJtYFelpuLKJeceffzNSUhmvq2zUiG1Xwx4LNvdU3nGBE


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Güle güle Mario Levi…
Milyonluk haber: 9.05