adscode
adscode

135 BİN ÖĞRENCİ HANGİ OKULLARA YERLEŞTİRİLDİ?

135 BİN ÖĞRENCİ HANGİ OKULLARA YERLEŞTİRİLDİ?
Sendikalar

MEB Basın Ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin TEOG ile ilgili açıklaması şu şekildedir: “Tercihte bulunan öğrencilerimizden 1 milyon 57 bin 799'u okul kodlarına göre yaptıkları A grubu tercihlerine, 78 bin 447'si okul türlerine göre yaptıkları B grubu tercihlerine ve herhangi bir tercihte bulunmayan 134 bin 788 öğrenci ise, "2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" esaslarına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmiştir. Yerleştirme sonrası nakil başvuruları 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül 2014 günü mesai bitimine kadar devam edecektir….”
            MEB yine TEOG ile ilgili hiçbir istatistik yayınlamadan yukarıdaki açıklamayı yapmıştır.  TEOG sınavına ilişkin verileri Bakanlık dışında hiçbir kurum ve kuruluş yorumlayamıyor?
TÖS olarak defalarca dile getirdik. Ve her zamanda dile getireceğiz. Açıklanan bu sınav sonucuna göre aşağıdaki sorularımıza Bakanlık bir an önce cevap vermelidir.  
1. Bölgeler arasında başarı durumu nedir?
2. Hangi iller başarılı oldu? Hangi iller başarısız oldu?
3. Testlerin aritmetik ortalaması nedir? Çocuklarımız hangi testlerde daha başarılıdır?
4. Başarısız olan öğrencilerimiz hangi coğrafi bölgededir?
5. Bu sınavda kız öğrenciler mi daha çok başarılı yoksa erkek öğrenciler mi daha başarılıdır?
7. Herhangi bir tercihte bulunmayan 135 bin öğrenci hangi okul türlerine yerleştirilmiştir? 
TÖS ısrarla soruyor. okul tercihinde bulunmadıkları için, sistem tarafından evlerine en yakın okula yerleştirilen 135 bin öğrenci hangi okullara yerleştirilmiştir?
 
 
Dikmen ONAT
TÖS Genel Başkanı
 
 
 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)