adscode
adscode

19 Mayıs’ta Soma hüznü!

​Soma faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bugün buruk kutlanıyor.

19 Mayıs’ta Soma hüznü!
Türkiye'den Haberler
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Soma’daki maden faciası nedeniyle kutlamalar iptal edildi.

Soma’da 301 işçinin hayatını kaybetmesine yol açan maden faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bugün buruk geçecek.

19 Mayıs’ın 95. yıldönümünde yapılacak tüm kutlamalar iptal edilirken, sadece valilikler önünde Atatürk Anıtına çelenk konulacak,  resmi anma törenleri dışında herhangi bir kutlama yapılmayacak.

KUTLAMA VE ŞENLİKLER İPTAL!

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde sürdürülen 15-19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında planlanan şenlik ve şölenler de Soma’daki maden faciası nedeniyle iptal edildi.

Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre, 13 Mayıs’ta Soma’da meydana gelen maden ocağı faciası nedeniyle, Gençlik Haftası ile Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenleri sadece çelenk koyma şeklinde gerçekleşecek. Bugün sadece valilikler önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak. Yapılacak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayrak göndere çekilecek ve törenlere son verilecek. Bunun dışındaki tüm kutlama, şenlik ve eğlence faaliyetleri iptal edildi. Bu kapsamda üniversitelerdeki ve bazı festivaller kapsamında konser ve şenlikler de iptal edildi.

1919 GENÇ SAMSUN’DAN ANKARA’YA YÜRÜYOR

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), özelleştirmeye dur demek için, “Çankaya’ya Samsun’dan çıkılır” parolasıyla 1919 gençle Samsun-Ankara yürüyüşü başlattı.

Samsun’dan başlanan yürüyüşte gençler, taktıkları baretlerle Soma’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren işçileri andı.

Yürüyüş için Türkiye’nin her yerinden, üniversitelerden Samsun’a otobüsler kaldırıldı. 17-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan yürüyüş kapsamında,  Samsun’da forum ve yürüyüş ardından da Havza’da yürüyüş gerçekleştirildi.

Merzifon’dan Amasya’ya hareket edilerek Amasya’da yürüyüş yapan 1919 genç, en son Çorum’da yapılan yürüyüşün ardından Ankara’ya hareket etti. 19 Mayıs’ta 1919 genci, 1919 Cumhuriyet kadını Güvenpark’ta karşılayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, 19 Mayıs’taki tüm törenlerin iptal edildiği duyuruldu. Açıklamada ayrıca yeni Orta Öğretim Kurumları yönetmeliğine göre 20 Mayıs’ın da resmi tatil olmadığı ve eğitim öğretimin devam edeceği duyuruldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)