adscode
adscode

2015 ŞUBAT ATAMASI İÇİN ANALİZ VE TAHMİNİ KONTENJANLAR

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Ocak ayında yapılması planlanan 15 bin öğretmen atamasıyla alakalı olarak twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

2015 ŞUBAT ATAMASI İÇİN ANALİZ VE TAHMİNİ KONTENJANLAR
Eğitim
Ocak ayında yapılması planlanan öğretmen atamaları konusunda: “15000 Kadro var; tek gerçek bu. En az 105 alana bu kadroları dağıtmamız gerekiyor.” Diyerek en az 105 alanda atama yapılacağı bilgisini verdi. Bu 105 alanla ilgili analiz çalışması yaptık ve ortaya şöyle bir tablo çıktı.

    •    Eylül ayında ataması yapılan 112 bölümden başvuru sayısı ile atanan sayısı eşit olan şu 7 bölümden alım yapılmayacağını düşünüyoruz.



Yukarıdaki sonuçlara özellikle geçen yılki atamaları incelediğimizde rahatlıkla ulaşabiliriz. Aşağıdaki tabloda genel olarak başvuru sayısı ile atama sayısı eşit olan, ya da birbirine yakın olan alanlarda atama yapılmadığını görüyoruz.



    •    Yine geçen yılki atamalar incelendiğinde eylül ayında yüksek kontenjan verilen bölümleri incelediğimizde 40.000 sayısının 10.000 sayısıyla orantılandığında 2 bölüm dışında genelde oranlama yapılmadığını, sayıların düşürüldüğünü görmekteyiz. Yani ilk atamada yüksek kontenjan verilenler ikinci atamada genel olarak düşürülmüş.




    •    Geçen yıl eylül ve şubat aylarını incelediğimizde ilk atamada kontenjanı düşük olan bölümlerin ise yüzde 97 sinin artırıldığını görmekteyiz.



    •    2014 Eylül atamasında 50 puan barajına takılan aşağıdaki 12 bölümü incelediğimizde Eylüldeki 40.000 sayısı 15.000’e orantılandığında aldıkları sayılardan çok daha düşük sayı aldıkları görülmektedir. Sadece bu 12 bölümden artan sayının 901 olduğu görülmektedir.



SONUÇ OLARAK:
Bu analizlerimiz sonucu MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun, Ocak ayında yapılması planlanan 15 bin öğretmen atamasıyla alakalı olarak twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Ocak ayında yapılması planlanan öğretmen atamaları konusunda: “15000 Kadro var; tek gerçek bu. En az 105 alana bu kadroları dağıtmamız gerekiyor.” diyerek en az 105 alanda atama yapılacağı bilgisini verdi. Bu 105 alanla ilgili yukarıdaki analizlerimiz sonucu şu tabloya yakın bir atamanın yapılmasını beklemekteyiz.





 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)