adscode
adscode

2015 Tudem Edebiyat Ödülleri sahiplerini buluyor!

Çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Tudem Edebiyat Ödülleri, 2003'ten bu yana düzenlediği yarışmalarla kitap dünyasına farklı türlerde 50'yi aşkın…

2015 Tudem Edebiyat Ödülleri sahiplerini buluyor!
Kültür Sanat

Her yıl öykü, roman, masal, şiir, resimli kitap ve tiyatro oyunu gibi değişik bir edebi tür üzerine odaklanan yarışmalarımızın seçici kurullarında, günümüze değin Muzaffer İzgü, Yıldız Kenter, Kemal Özer, Ülkü Tamer gibi edebiyat ve kültür dünyamızın önde gelen isimleri yer aldı.  
 
Tudem Yayın Grubu'nun organizasyon ve içerik anlamında yarattığı altyapıyla, çocuk ve gençlik edebiyatı üzerine düzenlenen benzer yarışmalardan kolaylıkla ayrışan Tudem Edebiyat Ödülleri, farklı kuşakları kucaklayan ödüllü yapıtlarına yenilerini eklemeyi kendine ilke ediniyor. 

Sennur Sezer de seçici kuruldaydı...
2015 yılında roman türü üzerine düzenlenen yarışma için belirlenen seçici kurul her sene olduğu gibi, alanında yetkin isimlerden oluştu. Bu yılki jüriyi unutulmaz kılan en özel üyesi ise geçtiğimiz günlerde ebediyete uğurladığımız şair, yazar Sennur Sezer oldu. Şiir ve denemelerinin yanı sıra, çeşitli anlatı ve derleme eserlere de imza atan Sezer, güçlü kaleminin yanı sıra emekten yana mücadeleci duruşu ile 2015 jürisinin en renkli üyelerinden biriydi. Tudem Edebiyat Ödülleri'nin çocuk ve gençlik edebiyatımıza kattığı artı değerleri her fırsatta dile getiren Sezer'e seçici kurulda Habib Bektaş, Şeref Bilsel, Betül Avunç ve Zarife Biliz eşlik etti.


Kazananlar

Birincilik: "Beşir", Güzin Öztürk
İkincilik: "Kayra: 5000 Yıl Öncesinde Düşen Yıldız", Bengi Bağdat Kurt, Yıldız Kurt, Billur İpek Kurt
Üçüncülük: "Taş Devri Çocukları", Zehra Tapunç
 
 
2015 Tudem Edebiyat Ödülleri "Roman Yarışması" sonuçlarına göre; birinciye 5.000 TL, ikinciye 4.000 TL, üçüncüye 3.000 TL ödül verilecek.

İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelcikleri, 34. İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'nın açılış günü 7 Kasım 2015 Cumartesi günü, saat 15.30'da Karadeniz Salonu'nda düzenlenecek törende sahipleriyle buluşacak.


Hepinizi edebiyatla buluşmaya, ödül kazanan yazar dostlarımızın sevincini paylaşmaya davet ediyoruz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)