adscode
adscode

‘3E (Engelsiz Empatik Eğitim) Projesi‘ Türkiye Birincisi Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, Microsoft ve Fatih Projesi kapsamında Yenilikçi ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen 2012 Yenilikçi Öğretmenler Forumu’nda, Doğtaş’ın sponsor olduğu Biga Cumhuriyet…

‘3E (Engelsiz Empatik Eğitim) Projesi‘ Türkiye Birincisi Oldu
Etkinlikler

 

Farklı illerden 210 öğretmenin öğrencileriyle birlikte hazırladığı 69 proje içinde İşbirliği Dalı’nda Türkiye birincisi seçilen 3E (Engelsiz Empatik Eğitim) Projesi’nin yaratıcıları birincilik ödüllerini Ankara Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen törende, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan’dan aldılar.

 

Doğtaş sponsorluğundaki Biga Cumhuriyet İlköğretim Okulu 3E (Engelsiz Empatik Eğitim) Projesi, Ekim ayında Fas’ta yapılacak Dünya Yenilikçi Öğretmenler Forumu’nda Türkiye’yi temsil edecek.

 

Birinci seçilen 3E (Engelsiz Empatik Eğitim) Projesi’nin amacı hakkında bilgi veren Proje Lideri Öğretmen Şule Yıldızoğlu; “Sağlıklı öğrencilerle engelli öğrenciler arasında empatik açıdan, yakından ve uzaktan eğitimi sağlamak ve engelli öğrencileri okul ortamından uzaklaştırmadan eğitime dahil etmek amacıyla bu projeyi geliştirdik. Bu amacı gerçekleştirmek için Çiçeklidede Özel İdare İlköğretim Okulu Özel Alt Sınıfı otistik öğrencileriyle Kinect oyun konsolu ve Skype bağlantısı ile derslerin ortak işlenişi sağlandı. Projemizin birincilik ödülüne layık görülmesi bizi çok mutlu etti. Ekim ayında Fas’ta düzenlenecek Dünya Yenilikçi Öğretmenler Forumu’ndan da başarılı bir sonuçla dönmeyi diliyoruz.” dedi.

egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)