adscode
adscode

Kaliteli Mühendislerin Yetiştirilebilmesi İçin Bir Araya Geldiler

İş dünyasının ihtiyaç duyduğu mühendislerin eğitim kalitelerini arttırmak üzere Alman Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Prof. Dr. Clemens Wollny, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan…

Kaliteli Mühendislerin Yetiştirilebilmesi İçin Bir Araya Geldiler
Etkinlikler
Mühendislik Fakültelerinde verilen eğitimin kalitesinin arttırılması, iş dünyasının ihtiyaçlarına kaliteli mühendisler ile cevap verilmesi ve bu konularda işbirliği yapılması amacı ile Alman Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Prof. Dr. Clemens  Wollny, İzmir’de yaptığı incelemeler çerçevesinde İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret etti. 
İzmir’deki incelemeleri hakkında bilgi veren Wollny, Teknolojik Eğitimi Geliştirme Vakfı (TEGEV) tarafından özellikle Türkiye’de faaliyet gösteren Alman firmaları ve belli başlı Türk firmalarının önerileri dikkate alınarak bir çalışma başlatıldığını ve bu çalışma ile kalifiye mühendis ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi. Çalışmanın Alman sistemine uygun olarak hazırlanacak lisans seviyesindeki çeşitli alanlardaki mühendislik eğitimini kapsadığı bilgisini paylaşan Wollny, Bologna Süreci’ne uyumlu olması planlanan 4 yıllık lisans programının Alman Hükümeti tarafından da desteklenebileceğini söyledi. 
Prof. Dr. Clemens  Wollny’den verilecek mühendislik eğitiminin detayları hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, böyle bir çalışma için İzmir’in seçilmesinin çok doğru bir tercih olduğunu söyledi. İzmir’in gerek üniversite eğitimi için uygun şartları, gerekse de üniversitelerin teknik donanımlarının beklentileri karşılamaya uygun olduğunu ifade eden Rektör Erciyeş, “İş dünyası ve geleceğin meslekleri gösteriyor ki geleceğin mesleklerinin ilk sıralarında mühendislikler bulunuyor. İzmir Üniversitesi gibi mühendislik bölümlerine büyük önem veren üniversitelerin, çalışma ile yetiştirilmesi planlanan kaliteli mühendisleri eğitmekte önemli merkezler olacağı kesin. Bu çalışma ile ilgili olarak İzmir Üniversitesi’nin de gelecek günlerde proje geliştirme söz konusu olacaktır” dedi. 
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)