adscode
adscode

5 yıllık tüm öğretmenler ders kitabı inceleyebilir

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, yürürlüğe girdi.

5 yıllık tüm öğretmenler ders kitabı inceleyebilir
Eğitim
3 yıl önce yaptığı yönetmelik değişikliği ile ders kitaplarının hazırlanması ve incelenmesi görevini Talim Terbiye Kurulu'ndan alarak, yeni bir panel sistemi geliştiren bakanlık, ders kitaplarının incelenmesi ile ilgili yine kriterleri düşüren düzenlemelere gitti.

Buna göre, panelist olarak veri tabanı sistemine kayıt yaptıracak öğretmenler için doktoralıysa 5; doktorasız ise 10 yıl öğretmenlik yapmış olma şartı kaldırıldı. Panelistlik için fiili olarak öğretmenlik görevi yapmış olmak kaydıyla öğretmenlikte en az 5 yılını tamamlamış olmak yeterli sayıldı. Veri tabanı sistemine kayıt yaptıracak alan uzmanlarının da fiili olarak 5 yıl öğretmenlik yapmış olması yeterli olacak.

"Alan eğitimcisi, uzmanı, editör, görsel tasarımcı" tanımları yeniden düzenlendi. En az lisans düzeyinde öğrenim görenler ile öğretmen olarak atananların tamamına ders kitabı yazarlığı hakkı verildi.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)