adscode
adscode

78 Gönüllü Eğitmen, 322 Öğrenciyi Üniversiteye Hazırlıyor

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin üç yıl önce başlattığı "Eğitim İçin El Ele" projesi, 2011-2012 eğitim öğretim yılında da devam ediyor.

78 Gönüllü Eğitmen, 322 Öğrenciyi Üniversiteye Hazırlıyor
Özel Eğitim

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin üç yıl önce başlattığı "Eğitim İçin El Ele" projesi, 2011-2012 eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Proje kapsamında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)'nin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören 78 gönüllü eğitmen, dershaneye gitme imkânı olmayan 322 öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık dersleri veriyor. Projeyi Denizli Valiliği, Belediye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve PAÜ destekliyor.
Öğrenciler, Haziran 2012'ye kadar sürecek hazırlık kurslarında ilk derslerini işledi. Denizli Lisesi'ndeki kursun başlangıcında bir tören düzenlendi. Törene AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile eski belediye başkanları Ziya Tıkıroğlu, Ali Dartanel, Ali Aygören ve Hasan Gönüllü katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, böyle projelerle gelecekte ülke yönetiminde yer alabilecek gençlerin sorumluluklarının arttığını belirterek, "Buradaki asıl dersler birbiriyle kaynaşma, dayanışma, birlikte çalışma, sosyal sorumluluğu taşıyabilme ve gelecekte o sorumlulukla yürüyebilmedir. Gönüllü eğitmenlerimiz, üniversitedeki diğer arkadaşları gibi hafta sonlarını ailesiyle ya da başka şekilde kendilerine zaman ayırarak geçirebilirdi ama size ders vermek için buradalar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de belediye olarak böyle projelerin her zaman yanındayız ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.
Milletvekili Zeybekci de gönüllü eğitmenlerin, zamanlarından fedakârlık ederek ders vermesinin her türlü övgüye lâyık olduğunu dile getirdi. Zeybekci, "Geçen yıl olduğu gibi çok güzel bir projenin başlangıcındayız. Devletin, kamu kurumlarının görevi, ilgi alanı içinde fırsat eşitliği sağlamaktır. Hiçbir ülkede, herkes aynı ölçüde fırsatlardan yararlanma imkanına sahip değildir. Burada araya devlet girer, eşit imkan yaşamamış evlatlarına elinden geldiğince fırsat eşitliğini sağlamaya çalışır. Sizlerden beklentimiz, geçen yılkinin üzerinde başarı sağlamanızdır." diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz ise sosyal sorumluluk kapsamında sürdürülen çalışmanın önemine işaret ederek, "Eğitimde bir adım önde, bir adım önce olmalıyız. Bunu el ele vererek başarabiliriz. Burada yapacağınız çalışmaların son derece verimli olacağına inanıyorum." dedi. İki yıl öncesine kadar üniversiteye hazırlık kursuna öğrenci olarak katılan, şu anda PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü 2. sınıfta okuyan gönüllü eğitmen Zekeriya Karaca da bir konuşma yaparak, diğer gönüllüleri teşvik etti.
Konuşmaların ardından ilk ders verildi. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, üç yılda 2 bin 700 öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu verdi. Bunlardan 753'ü, şu anda ülkenin çeşitli üniversitelerinde okuyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)