adscode
adscode

Adnan Menderes Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi hakkında bilgiler

Adnan Menderes Üniversitesi
Üniversite

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu

Kuruluş Tarihi: 1992

Bulunduğu İl: Aydın

Akademik Birimleri Aydın İktisat, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen Edebiyat, İletişim, Mühendislik, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler, Söke İşletme, Tıp, Turizm, Veteriner ve Ziraat olmak üzere 12 fakülte, 5 yüksekokul, Devlet Konservatuarı, 17 MYO, 3 enstitü. 

Öğrenci Sayısı: 19 bin 320 lisans, 16 bin 106 önlisans, 1835 lisansüstü olmak üzere 37 bin 261 öğrencisi var.

Yabancı Dil Olanakları: Eğitim dili Türkçe olup bazı fakültelerde yabancı dil hazırlık bulunmakta. Sadece Mühendislik Fakültesi'nin eğitim dili İngilizce.

Akademik Personel Sayısı: 1507 akademik personeli var.

Burs Olanakları: Kısmi zamanlı çalışma bursu veriliyor.

Yurt Olanakları: Aydın Merkezde kampüste KYK’ya ait erkek öğrenci yurdu ve Işıklı’da kız öğrenci yurdu bulunuyor, 10 bin öğrenciye barınma hizmeti veriliyor.

Kampüs Olanakları: Kampüste 1700 metrekarelik alana sahip Merkez Kütüphane, 2 bin seyirci kapasiteli Kapalı Spor Salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve spor tesisleri bulunmakta. Sentetik Atletizm Pisti Futbol Sahası-Tenis Kortları-Spor Merkezleri'nin de bu yıl içinde açılışları yapılacak.

Yurtdışı ve yurtiçi üniversitelerle anlaşmaları: Erasmus kapsamında 22 ülkede 130 üniversite, Farabi kapsamında 45 üniversite ile değişim sağladı, 85 üniversiteyle protokole sahip. Mevlana kapsamında da 8 üniversite ile protokolü var.

Neden Sizi Seçsin? Her geçen gün artan bölümleriyle bölgede insan gücü, bilgi, eğitim, iş ve sosyal hizmetler konusunda önemli bir kaynak oluşturan Adnan Menderes Üniversitesi olarak çok önemli ve güzel gelişmeler yaşadık. Göreve geldiğimde 26 bin olan öğrenci sayısı, bugün 40 binleri buldu. ADÜ, akademik ve idari personeli, doktora ve yüksek lisans öğrencileri ile yaklaşık 44 bin kişilik kocaman bir aile oldu. Önümüzdeki dönem 4 yeni fakülte daha yapılandıracağız. Bunlar, Kuşadası Denizcilik Fakültesi, Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Nazilli Güzel Sanatlar Fakültesi ve Aydın İslami Bilimler Fakültesi. Aydın için önemimizin bilincinde olarak, ilimizin sahip olduğu potansiyellerin işlenmesine katkıda bulunacak insan gücünü yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

 

İletişim Bilgileri: www.adu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)