adscode
adscode

TİCARET ÜNİVERSİTESİ'NDE BÜYÜK DEĞİŞİM

Eğitimde 'Deneyimden geleceğe' sloganıyla 13 yılı geride bırakan İstanbul Ticaret Üniversitesi, bu yıl 1.265 yeni öğrenciye kapılarını açacak.

TİCARET ÜNİVERSİTESİ'NDE BÜYÜK DEĞİŞİM
Üniversite
Akademik hayatında 13 yılı geride bırakan İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında da öğrencilere eşsiz fırsatlar sunmaya hazırlanıyor.

Ticarette uzmanlaşan ve girişimci adayı mezunlar yetiştiren üniversite, yeni eğitim yılında da 'küresel üniversite' konseptinde ilerlemeyi sürdürecek.

6 bin 500 öğrencisi bulunan üniversite, bu yıl bin 265 yeni öğrenciye daha kapılarını aralayacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin gençleri hayata hazırlamadaki en önemli avantajını, 'Ticaret alanında da uzmanlaşan bir üniversite olmamız" şeklinde açıklayan Rektör Prof. Dr.

Nazım Ekren, yeni eğitim dönemi için hazırlıklarını ve hedeflerini anlattı:

DONANIMLI GENÇLER

Üniversitenin kuruluş yılı olan 2001'de ortaya koyduğu hedefler nelerdi?

Üniversitemiz, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kuruldu. Kurucu irade, öncelikle kalifiye insan gücünü hem Türk toplumuyla tanıştırmayı hem de Türk iş dünyasının ihtiyacı olan küresel ölçekte donanım kazanmış, yetenekli gençler yetiştirmeyi hedeflemiştir. İTO; 350 bini aşan üye sayısıyla bölgesel ve küresel alanda dünyanın önde gelen meslek kuruluşlarından birisidir. Böyle bir odanın kuracağı üniversitenin de, mümkün olabildiği kadar kısa süre içinde aynı noktaya gelmesi beklenir.
Arzumuz da bu yöndedir.

KÜRESEL İŞBİRLİKLERİ

Üniversitenin hedeflerinden biri de 'küresel üniversite' konseptinde ilerlemek. Bu alanda hangi çalışmalara imza atıldı?

Küreselleşme sürecinde üniversitemiz kurguladığı yeni adımları atmaya başladı.

* Global Experience Campus adını verdiğimiz, öğrencilerimizin yurt dışında bilgisini ve tecrübesini artıracak ikili anlaşmalarla, hangi üniversitelerde ne tür bilgileri paylaşacağımız konusunda
çalışmalar yaptık.

* Russian State Üniversitesi ile Rusya dış politikası üzerine ortaklaşa yapacağımız lisansüstü eğitim programında hem master programı hem de bilgi birikimini artırıcı bir süreç
gerçekleştirilecek.

* 'Çin ile ticaret konusunda işbirliğimiz nasıl geliştirilir?' noktasından hareketle Southwest Üniversitesi ile bir master programı ve yaz okulunu uygulamaya koyuyoruz.

* Manchester Business Schooll ile Manchester City'de spor eğitimi ve yönetimiyle ilgili bir süreci de master programı ve yaz okulu olarak uygulamaya koyuyoruz.

* Finansal gelişmeler ve finansal yönetim konusunda hem New York'ta hem de Londra'da lisansta yer alan öğrencilerimizi yaz okulları ile
lisansüstü eğitim almayı düşünenleri de yine üniversitemizle protokol yapan üniversiteler üzerinden uygulamaya koyacağız.

* Commercial Life in İstanbul adını verdiğimiz proje ile de anlaşma yaptığımız, işbirliği yapmaya karar verdiğimiz yabancı
üniversitelerdeki öğrencilerin de üniversitemize gelip İstanbul'un ticari hayatını tanımalarını sağlayacağız.

* Bu sene Erasmus Plus olarak uygulamaya konulan düzenleme ile 200 civarındaki öğrencimizi staja, 75 öğrencimizi de eğitim-öğretim için yurt dışında anlaşma yaptığımız kurumlara göndermiş
olacağız.

* Bu yıl öğretiminin tamamı İngilizce gerçekleşen 5 bölümün yanı sıra 17 bölümde yüzde 30 İngilizce öğretime başlanıyor. Uluslararası alanda deneyim kazanacak olan öğrencilerimizin
İngilizce dilini üst düzeyde almaları için Kanada'nın York Üniversitesi ile bir hazırlık sınıfı eğitimine başlıyoruz.
 

Öğrencilere hangi imkanlar sunuluyor?

* Uluslararası düzeyde ve kalitede eğitim-öğretim imkânı sunuluyor.

* Global Experience Campus ve Commercial Life in İstanbul gibi uygulamalarla öğrencilere uluslararası tecrübe kazanmalarının kapısı açılıyor.

* Gençler mezun olduğunda; yetenek ve tecrübeleriyle her biri birer 'girişimci' olacak.

* Son sınıfta olan başarılı iki öğrenci, bir öğretim üyesiyle birlikte İTO'nun yurt içinde ve yurt dışında katıldığı tüm fuarlara gönderiliyor.

* Öğrencilere öğrenci asistanlığı imkânı sunuluyor.

* Çift dal, ana dal, yan dalda öğrenim imkânı var.

* Sayıları 60'ı bulan öğrenci kulüpleri aracılığı ile sosyal faaliyetlerde bulunmalarına imkân tanınıyor.

* İTO Cemile Sultan Tesisleri'nde spor yapılabilecek ortamlar sunuluyor.

* Çeşitli burs ve staj imkânları mevcut.


Destek genişletildi

Üniversitenin tanıtım günleri kapsamında Sütlüce Yerleşkesi'nde konumlanan akademisyenler ziyarete gelen aday öğrencilere fakülte ve bölümlerle ilgili bilgiler veriyor. Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren ve
dekanlar ise yerleşkelere gelemeyen öğrencilerin sorularını hafta içi 14.00-15.00 saatleri arasında telefonla cevaplandırıyor. (444 0413) Bu yıl İTO üyelerinin çocuklarına uygulanan yüzde 15'lik indirimin dışında, ilk kez sınava giren ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'ni seçen lise birincileri için de yüzde 25'lik özel bir indirim yapılacak.


Eğitim yolculuğuna katılın

Üniversite adaylarını İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne davet eden İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, "Gelin… Siz de 'deneyimden geleceğe' yürüdüğümüz bu eğitim yolculuğuna katılın" çağrısı yaptı.


İSTANBUL Ticaret Odası Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, üniversite adaylarını, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde eğitime davet etti. Öğrencilerin çok önemli bir karar arefesinde olduğunu ve üniversite tercihinin mesleki yaşamlarını belirleyeceğini vurgulayan Çağlar, gençlere, "Sizleri, geleceğe hazırlayacak ve mezuniyetinizden sonra güçlü ilişkiler ağıyla güven verecek İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne davet ediyoruz. Gelin... Siz de 'deneyimden geleceğe' yürüdüğümüz bu eğitim yolculuğuna katılın" çağrısında bulundu.

İŞ DÜNYASININ KALBİ

İstanbul Ticaret Odası'nın kurumsal desteğini arkasına almış bir üniversitede okumanın avantajlarına değinen Çağlar, şunları söyledi: "Şunu bilmenizi isterim ki, İstanbul Ticaret Üniversitesi sizlere sadece uluslararası geçerliliği olan bir diploma imkânı sağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda şehrin içindeki kampüs yaşamı, geniş imkânları olan bir eğitim ve standartları yüksek bir gelecek de vaat ediyor. Rutini takip etmeyen, yeniliğe açık ve icat çıkaran
genç bir ailenin üyesi olun. Bunun için İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne gelin ve iş dünyasının tam kalbindeki yerinizi alın."

132 YILLIK DENEYİM

Çağlar, 132 yıllık İstanbul Ticaret Odası'nın gücünün ve deneyiminin, üniversiteyi her geçen yıl daha da ileriye taşıdığını söyleyerek, "Akademi ile iş hayatının iç içe olduğu İstanbul Ticaret Üniversitesi, öğrencilerine diğer üniversitelerden çok farklı bir eğitim ve deneyim imkânı sunuyor" dedi.


Eğitimde farklıyız

İbrahim Çağlar, üniversitenin eğitimdeki farklılığını şöyle anlattı:

* İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde, öğrencilerimiz doğrudan doğruya iş dünyasının kalbinde eğitim alıyor.

* Akademisyenlerimiz ve Odamızın üyeleri aynı potada buluşuyor.

* İş dünyası ile akademiyi bir araya getiren akademisyenlerin yanı sıra, 500'den fazla meslek komitesi üyemiz de öğrencilere girişimcilik dersleri veriyor.

* Her 10 öğrenciye, bir üyemiz koçluk yapıyor, iş dünyasının inceliklerini gösteriyor.

* Öğretim üyeleri ile üyelerimiz arasındaki köprüler, öğrencilerimize ekonomik hayatın kalbinde eğitim alma imkânı sunuyor.

* Öğrencilerimiz yeni dönemde de iş dünyasının gücünü daha fazla hissedecek. Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz girişimlerle yüksek öğrenime yepyeni bir soluk getireceğiz.


Oda üniversiteleri işbirliği yapacak

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile bünyesindeki oda ve borsalar tarafından kurulan üniversiteler işbirliğine imza attı. TOBB ETÜ, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İzmir Ekonomi
Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi, imzaladıkları 'Oda Üniversiteleri Protokolü' ile kaynaklarını, tecrübelerini ve uzmanlıklarını birlikte kullanma imkanı bulacak.
Daha sonra kurulacak oda ve borsa üniversiteleri de platformun üyesi olabilecek.

KUŞ ALAYIYLA UÇAR

TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsa arasındaki gelişmiş iletişim ağını, odaların üniversiteleri arasında da kurmak ve kalıcı hale getirmek istediklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, kullanacakları ortak programların çok önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Tabana ve kitleye en çok dayanan üniversitelerin TOBB ve oda-borsaların üniversiteleri olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Kuş alayıyla uçar derler. İnşallah birlik ve beraberliğimiz sayesinde eğitim alanında da önemli işler yapabileceğiz" diye konuştu.

AB FONLARI

Rifat Hisarcıklıoğlu, öncelikle ortak lisansüstü programlar, sertifika programları ve araştırma-uygulama merkezleri üzerinde durarak, karşılıklı paylaşımların getirilerini vurguladı.
"Yükseköğrenim için AB içerisinde çok önemli fonlar bulunuyor" diyen Hisarcıklıoğlu, bunlardan daha fazla yararlanmak gerektiğinianlattı. Söz konusu işbirliği ile eğitim-öğretim sürecinin içerik ve yönteminin küreselleşmesine, akademik ve bilimsel bilginin toplumsal ve bireysel gelişme ve kalkınmaya katkısının artırılmasına önem verileceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrencilerin teorik ve uygulamalı bilgi ve becerilerinin, yetkinliğinin geliştirilmesine, Türkiye'nin rekabet gücünün artırılmasına, topluma yönelik hizmetlerin artırılmasına ve çeşitlendirilmesine katkı sağlayacağız."


Kimler imza attı?

TOBB Birlik Merkezi'ndeki imza törenine TOBB ve TOBB Ekonomi ve
Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat
Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra, İstanbul Ticaret Üniversitesi
Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Çağlar, KTO Karatay Üniversitesi
Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, İzmir Ekonomi
Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Piri Reis
Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Metin Kalkavan, TOBB Ekonomi ve
Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Şahin, İstanbul
Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Piri Reis
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, İzmir Ekonomi
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ile KTO Karatay
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak katıldı. TOBB ETÜ
Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Platformun
Başkanlar Kurulu Başkanı olurken, Rektörler Kurulu'nun ilk
başkanlığına ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.
Nazım Ekren seçildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)