adscode
adscode

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Erkan İbiş

Kuruluş tarihi: 1946

Bulunduğu il: Ankara

Akademik birimleri: Dil ve Tarih-Coğrafya, Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim Bilimleri, Fen, Güzel Sanatlar, Hukuk, İlahiyat, İletişim, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Siyasal Bilgiler, Spor Bilimleri, Tıp, Uygulamalı Bilimler, Veteriner, Ziraat olmak üzere 17 fakültesi, 13 enstitüsü, 1 Devlet Konservatuvarı, 1 yüksekokulu, 10 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 69.000.

Akademik personel sayısı: 1200 profesör, 295 doçent, 294 yardımcı doçent olmak üzere toplam 1.789 öğretim üyesi 

155 öğretim görevlisi, 190 uzman, 249 okutman ve 1699 araştırma görevlisi olmak üzere 2.293 öğretim elemanı var.

Burs olanakları: Kayıt yaptıran öğrencilerden LYS’de ilk 5000’e girenlere farklı kategorilerde Başarı Bursu veriliyor. Fakültelere tanınan kontenjan dahilinde ücretsiz yemek bursunun yanı sıra öğrencilere kısmi zamanlı çalışma olanağı sunulmakta.

Yurt olanakları: KYK’ya bağlı yurtların yanı sıra üniversitenin Ankara içinde 6 ve Beypazarı’nda 1 öğrenci evi var.

Öğrenci kulübü sayısı: 90’ın üzerinde öğrenci kulübü var. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 50’den fazla ülkeden, 100’ün üzerinde üniversite ile imzalanan akademik ve kültürel işbirliği protokolleri kapsamında öğrenci değişimleri yapılıyor. AB üyesi ülkelerden çok sayıda üniversite ile ikili işbirliği anlaşmaları var. Erasmus hareketliliklerini yoğun gerçekleştiren üniversitede, Mevlana Değişim Programı ile öğrenciler, Türkiye’den farklı bir ülkede eğitim alma fırsatı yakalıyorlar. Öğrenciler ayrıca IAESTE ve IASEC kanalıyla yurt dışında staj yapabilme olanaklarına sahip. Bologna sürecinin öngördüğü hedefleri kabul eden üniversite, öğrencilerin Avrupa’da kolayca dolaşabilmesi için gerekli çalışmaları yapıyor.

Öğrenciler Neden Sizi Seçsin? 

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyetin ilk üniversitesi. Köklü, onlarca üniversiteyi doğuran, zengin değerlere sahip ve kazanımları olan bir üniversite. Bunların hepsi Cumhuriyetin kazanımlarıyla da bütünleşmiş değerlerdir. Başarılı bir meslek adamı yetiştirmekten öte biz iyi bir entelektüel yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin kültür, sanat, sosyal ve spor alanlarında mutlaka bir kazanımla buradan mezun olmasını arzu ediyoruz. Bu yönde öğrencilerimizi teşvik edip imkânlar açıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini sürekli taşımasını istiyoruz. Öğrencilerimizi bu yönde düzenlediğimiz etkinliklerin içerisinde tutmaya çalışıyoruz. Yaşlılıktan çocukluğa, çevreden doğaya, engelliden organ nakline kadar pek çok konuda sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Bizim mezunlarımız her zaman çalışmakla bütünleştirdiği takdirde önde ve öncü oluyorlar. Sonuç olarak 230 bini aşan birer mezun var. Bize gelen öğrenciler büyük ve köklü Ankara Üniversitesi ailesinin bir bireyi oluyorlar.

 

İletişim bilgisi: www.ankara.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)