adscode
adscode

Anneler, Çocukların Başarısını Arttıracak

Giresun'da anneler için düzenlenen "aile eğitimi" kursuyla, eğitim alan annelerin çocuklarının zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişiminin arttırılması amaçlanıyor.

Anneler, Çocukların Başarısını Arttıracak
Eğitim
Giresun'da Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesinde annelere yönelik düzenlenen "aile eğitimi" kursuyla, eğitim alan annelerin çocuklarının zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişiminin artırılması amaçlanıyor. Kursa katılan annelere eğitmenler tarafından davranış, aile içi iletişim, okul başarısının artırılması, zihinsel gelişim gibi bilgiler veriliyor. Anneler aldıkları bilgileri uyguladıklarında ise çocuklarının kendini ifade etme, davranış ve okuldaki başarısında olumlu yönde değişim gözleniyor.
HEM Müdürü Harun Karabürk, aile eğitimi kursunun amacının bireylerin çocuklarını daha iyi anlamalarını, onlarla daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Kursa katılan kişilerin annelik becerilerini geliştirdiklerinin görüldüğünü belirten Karabürk, "Kursta aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi, anne ve babaların çocuklarını daha iyi tanımaları sağlanmakta, bunun sonucunda da çocukların eğitimlerinde, okul başarılarında artış gözlenmekte" dedi.
Karabürk, aile eğitimi kursunun HEM bünyesindeki kurslar arasında "memnuniyeti en yüksek" kurs olduğunu dile getirerek, her annenin bu kursa katılmasını istedi.
Yaş gruplarına göre eğitim veriliyor
Kurs eğitmeni Hülya Köksal ise kursun 0-3, 3-6, 7-11 ve 12-18 yaş grubu olmak üzere 4 kategoride düzenlendiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"0-3 yaşta bebeğin bakımı, beslenmesi, temel güven duygusunu nasıl aşılacağıyla ilgili bilgiler veriyoruz. 3-6 yaş okul öncesi dönem oluyor. Burada da yine çocuğu nasıl dinleyeceğiz, nasıl ifade edeceğiz ve çocuğun okula hazırlık aşamasıyla ilgili bilgiler veriyoruz. 7-11 yaşta çocuk okula başladı, ödev sorumluluğu nasıl kazandırılır, sorunlar nasıl aşılacak, öğretmenle iletişim nasıl kurulacak gibi bilgiler var. 12-18 yaşta da artık ergenlik problemleri, okula uyum sağlama, öğretmenlerle velinin iletişimi, sorunlar nasıl aşılacak, bunlarla ilgili bilgiler veriyoruz. Bedensel, ruhsal, zihinsel gelişimin desteklenmesi için gerekli bilgileri veriyoruz."
Amaç, çocukların potansiyelini geliştirmek
Köksal, çocukların var olan potansiyellerini en üst düzeye çıkarmanın kurstaki öncelikli amaçları arasında yer aldığını vurguladı.
Çocukluk döneminde var olan potansiyelin desteklenmediğinde köreldiğine işaret eden Köksal, "Çocuğun resme yeteneği var, anne bunu biliyor desteklemiyorsa belli bir yaştan sonra o kursa gitse bile belli bir derecede gelişebiliyor. Zihinsel gelişim de annenin babanın davranışlarıyla gerileyebiliyor" ifadelerini kullandı.
Okul başarısı artan çocuklar var
Köksal, kendisine bir kursiyerin "kızım okulda sessiz, başarısız, öğretmen sürekli beni okula çağırıyor" şeklinde şikayette bulunduğunu anlatarak, şöyle konuştu:
"Ben de o kursiyere dinlemeyi, konuşmayı, davranış kazandırma yöntemlerini anlattım. Bu yöntemleri de evde uygulamasını söyledim. Kursun ortalarıydı, bir gün konuştuk, kendisini kızının öğretmeninin okula çağırdığını ve ona 'sen bu çocuğu ne yaptın, psikiyatriste mi götürdün, ilaç mı verdin, çocuk çok değişti, derslere katılmaya başladı, konuları anlamaya başladı, beni dinliyor, başarısı arttı' dediğini anlattı."
Anneler memnun
Kursa katılan annelerden Nihal Yeşil Güler ise kursa katılmadan önce çocuğunun kafasını sürekli yere vurduğunu belirterek, "Kızım küçük, konuşamıyor ve sebebini, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyordum. Kurstan sonra kafasını yere vurduğunda ona sarılmam, onu sevmem ve bu davranışı her gösterdiğinde onunla ilgilenmem gerektiğini öğrendim, bunları yaptım. Kızım artık kafasını bir yerlere vurmuyor" diye konuştu.
Hamileyken kursa başlayan Naime Mana ise çocuğuyla ilgili her aşamanın sorunsuz geçtiğini dile getirerek, "Tuvalet eğitimini zamanında aldı, erken konuştu, bir yaşında odasını ayırdık ve bunların hiçbirini çatışma yaşamadan sorunsuz atlattık. Bunlar da kurstaki aldığım eğitim sayesinde gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)