adscode
adscode

Arınç: 'Öğrencilerimize çağdaş eğitimin bütün imkanlarını sunacağız'

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Öğrencilerimizi 25-30 kişilik sınıflarda daha çok öğretmenle buluşturacağız ve çağdaş eğitimin bütün imkanlarını sunacağız" dedi.

Arınç: 'Öğrencilerimize çağdaş eğitimin bütün imkanlarını sunacağız'
Özel Eğitim
Bülent Arınç, çeşitli ziyaret programları ve okul açılışları için Adana'ya gelen Arınç, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaretinin ardından, merkez Seyhan ilçesinde bir süre önce restorasyonu yapılan tarihi Ulu Cami'de incelemede bulundu. 
Arınç, merkez Çukurova ilçesinde Gönül-Ferhat Baykara İlkokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada ise eğitimin önemine değindi.
Son 10 yılda atanan öğretmen sayısının son 40 bin kişiyle birlikte 365 bini bulduğunu hatırlatan Arınç, ''Cumhuriyet dönemleri içerisinde bu kadar çok öğretmen alınabilmiş değil. Daha da alacağız. Öğrencilerimizi 25-30 kişilik sınıflarda daha çok öğretmenle buluşturacağız ve çağdaş eğitimin bütün imkanlarını sunacağız'' dedi.
Anne ve babaların böyle güzel okullar ve öğretmenler olduğu için sevinmesi gerektiğini de dile getiren Arınç, ''Çocuklarınızla, okulunuzla iftihar edin. İnşallah bu güzel yavruları Allah kem gözlerden saklasın, Allah zihin açıklığı versin. Allah yavrularımızın acısını göstermesin. Bizim annelerimiz ve babalarımız okula uğurlarken (Allah zihin açıklığı versin) derlerdi. Hala anneler babalar derler mi bilmiyorum. Deyin, bol bol deyin laiklik bundan dolayı incinmez. Ne kadar çok derseniz o kadar iyi olur. (Allah akıl fikir versin, zihin açıklığı versin) derseniz, çocuğunuz okula gittiği zaman, kitap okuduğu zaman, bilgisini artırdığı zaman görecekseniz, geçmişe göre çok daha iyi olacak'' diye konuştu.
AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)