adscode
adscode

Atanamayan Elektronikçilere Kulak Verin

Atanamayan Elektronik Öğretmenleri mağduriyetlerini yazdı;

Atanamayan Elektronikçilere Kulak Verin
Eğitim

''Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Müdür yardımcıları,

Bizler Atanamayan Elektronik öğretmenler olarak çeşitli mağduriyetlere maruz kalıyoruz. Bu mağduriyetin en büyük nedeni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdüriyetlerinin açık kadroların belirlenmesine ve Milli Eğitim Bakanlığına verilmesinde yaşanan sıkıntılardır. 
 
   •    Elektronik öğretmeni açığı olan okullarda Elektronik öğretmeni açığı değil, Elektrik öğretmeni açığı gösteriliyor. Milli eğitim bakanlığı bu hatanın düzeltilmesi için çeşitli yazıları Okullara gönderdi. Buna rağmen bir düzelme olmamıştır.
 
 •    Açıkların az çıkması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü bizlere az kontenjan vermeye devam ediyor. Bizler yaptığımız çalışmada917 alanımız olan okulun192 isinde419 Elektronik öğretmenin olması gereken kadrolarda Elektrik öğretmenlerinin olduğunu tespit ettik. Ayrıntıları ile bakanlığın ilgili birimlerine, Milletvekillerine, Eğitim Bir Sen ‘e tespitlerimizi dosya halinde teslim ettik.
  
 •    Elektrik öğretmelerinin Elektronik derslerine girmesi kalitenin giderek düşmesine, kalifiye insan ihtiyacının istenilen niteliklerden çok uzak olmasına neden oluyor. Öğrenciler devre tasarımı dahi yapamayacak konuma gelmiştir.
Bizler bu mağduriyetlerin ayrıntılarıyla Milli Eğitim Bakanlığının ilgili birimleri, Eğitim Bir Sen, çok sayıda Milletvekilleri ile görüşmeler yaptık. Bizlerin mağdur olduğumuza kanaat getirdiler. Bizlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yapılacağının sözünü aldık. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Vekili Osman YILDIRIM okullara tekrar Alan ve dallara ilişkin alınan kararları hatırlatma yazıları gönderileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanımızın Nabi Avcı’ya durumuzun iletmeye başardık ve bakanımızın talimatı ile hakkımızda komisyon kurulmasını sağladık. Komisyon kararlarında Elektronik öğretmenlerinin mağdur edildiği kesinleşti. Komisyondan çıkan kararlar norm güncellemesi öncesi Alanımız olan okullara iletilecektir.

Kısaca tekrar etmek gerekirse, 20.02.2014 Tarih ve 9 Sayılı Kurul Kararı gereği Alan ve dalları okutması gereken öğretmenler belirtilmiştir. Ortak alan dalları Elektrik öğretmenleri 0.6 Elektrik öğretmeni, 0.4 Elektronik öğretmeni oranında verilmesi gerektiği Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 21/08/2013 tarihli 62045208/622.99/2148439 Ders yükü ve Norm belirleme konulu yazısında belirtilmiştir.

ELEKTRİK DALLARI
ELEKTRİK-ELEKTRONİK ORTAK DALLAR
ELEKTRONİK DALLARI
BOBİNAJ
Yüksek Gerilim Sistemleri
Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü
Endüstriyel Bakım Onarım
Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi
Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım
Büro Makineleri Teknik Servisi
Görüntü ve Ses Sistemleri 
Haberleşme Sistemleri
Güvenlik Sistemleri 
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanının dal dağılımı ( 9 Nolu Talim Terbiye kurulu kararına göre )
Talim terbiye kurulu kararlarına, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün ilgili yazısına uygun açık belirtmenizi rica ediyoruz. Bir kadronun dahi bizler için hayati önem taşıyor. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. İyi çalışmalar.''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    3 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (3)