adscode
adscode

Atılım Üniversitesi , Wright State Üniversitesi ile İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Atılım Üniversitesi’nin işbirliği anlaşması imzaladığı Wright State Üniversitesi, Amerikan Hava Kuvvetleri için havacılık ve uzay araştırmaları yapıyor.

Atılım Üniversitesi , Wright State Üniversitesi ile İşbirliği Anlaşması İmzaladı
Özel Eğitim

 

Atılım Üniversitesi ile ABD’li Wright State Üniversitesi arasında lisansüstü programlarla ilgili ortaklıkların yanı sıra ortak araştırma projeleri geliştirmeyi, yürütmeyi ve öğrenci, öğretim üyesi değişimini öngören geniş kapsamlı bir işbirliği anlaşması imzalandı.

ABD’nin Dayton kentinde imzalanan anlaşmaya göre iki üniversite arasındaki ilk işbirliği mühendislik ve işletme fakültelerinin lisans ve lisansüstü programları arasında olacak. Her iki üniversitenin programlarının birbirlerini tamamlayıcı özellikte olduğuna dikkat çeken Atılım Üniversitesi Provost’u Dr. Hasan Akay anlaşma sayesinde Atılım Üniversitesi’nin küresel işbirliği gücünün ve araştırma derinliğinin artacağını vurguladı.

Anlaşma töreninde Atılım Üniversitesi’ni temsilen Provost Dr. Hasan Akay’ın yanı sıra Wright State Üniversitesi Provost’u Dr. Steven Angle, Uluslarası İlişkliler Direktörü Dr. Stpehen Foster, Lisansüstü Programlar Enstitüsü Dekanı Dr. Andrew Hsu, ülkemizin Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız ve YÖK Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan da hazır bulundu.

Wright State, havacılık ve uzay araştırmalarında uzman

Wright State Üniversitesi, Ohio eyaletinin Dayton şehrinde yer alan 20 bin öğrencili bir eğitim kurumu. Mühendislik branşlarında 170’ten fazla doktora öğrencisi bulunan Wright State, ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarları’nın genel merkezinin bulunduğu üsle yakın işbirliğinde çalışan, havacılık ve uzay araştırmaları konusunda çok güçlü bir üniversite.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)