adscode
adscode

Balkanların en iyi üniversitesine Çin ilgisi

​Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, 'Balkanların en iyi üniversitesi' seçilmesinin yanı sıra yeni kayıt döneminde yoğun ilgi görüyor.

Balkanların en iyi üniversitesine Çin ilgisi
Eğitim
Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversitenin, Avrupa Birliği'nin Bosna Hersek resmi temsilciliğini yürüten "European Movement/Avrupa Hareketi" tarafından "Balkanların en iyi üniversitesi" seçildiğini bildirdi.
Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) tarafından kurulan IUS'nin 10. yılı dolayısıyla Malta Köşkü'nde basın toplantısı düzenlendi.

EYLÜL AYINDA YENİ FAKÜLTE

Toplantıda konuşan Oğurlu, bölgenin ilk vakıf üniversitesi IUS'ta, 2 bine yakın öğrencinin eğitim aldığını söyledi. Öğrenci sayısında ciddi artış beklediklerine dikkati çeken Oğurlu, bu yıl geçen yıla oranla 5 kat fazla öğrenciyi kaydettiklerini anlattı. Bu yıl öğrencilere daha çok burs imkanı sunacaklarını belirten Oğurlu, Eylül ayı gibi de Hukuk Fakültesinin onayı çıkarsa eğitim hayatına başlayacağını söyledi. 

Bosna'da okumak isteyen öğrencilere seslenen Rektör, Bosna'nın çok avantajlı olduğunu, eğitimin çok kaliteli ve yüzde yüz İngilizce olarak ders işlendiğini ve hayat pahalılığının olmadığını belirtti.
Bosna'nın en büyük problemlerinden biri olan istihdamın artırılması için Liderlik ve Girişimcilik Merkezi'ni (LEC) açtıklarını hatırlatan Oğurlu, LEC'in yapacağı işbirlikleri ve çalışmalarla Boşnak ve Avrupa iş dünyasına eğitimli insan kaynağı sağlayacaklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Oğurlu, şu bilgileri verdi:
"Üniversitemizin bölgeye sağladığı eğitim ve sosyal desteklerin yanı sıra istihdam alanındaki katkılarının da dikkati çekmesi bizim için gurur verici bir adım oldu. Bosna Hersek'te istihdam alanında yılın üniversitesi olarak seçilen IUS, bunun da ötesinde Balkanlar'da bölgesel bir başarıya imza atarak, Balkanlar'da yılın en iyi üniversitesi oldu. Öğrenci sayısı, istihdam imkanları, akademik başarısı, yeni kurulan merkezlerinin bölge insanına katkılarının yanı sıra projeleri dikkate alınarak yapılan değerlendirmede, Balkanlar'da yılın üniversitesi seçilmek bizi onurlandırdı."
Üniversitede aralarında Türkiye'nin bulunduğu 40 ülkeden öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Oğurlu, bu yıl 100'ün üzerinde öğrenciye staj imkanı sağladıklarını kaydetti. Öğrencilere burs imkanı da sağladıklarını ifade eden Oğurlu, Bosna Herkes'te, ISO 9001 kalite yönetim sistemleri belgesine sahip ilk ve tek üniversite olduklarını vurguladı.

ÇİN'DEN ATAK BEKLENİYOR

Oğurlu, üniversitede 900 civarında Türk öğrencinin eğitim aldığını belirterek, Türk öğrencilerin üniversiteye başvuru şartlarının ÖSYM'nin kılavuzunda yer aldığını anlattı. Ayrıca tüm dünyadan öğrencileri olduklarını söyleyen Oğurlu, bu yıl Çin'den çok sayıda öğrenci beklediklerini açıkladı.

Haberin devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)