adscode
adscode

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

...

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Süleyman Özdemir 
Kuruluş tarihi: 2015 
Bulunduğu il: Balıkesir
Akademik birimleri: İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri, Denizcilik, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler, Ziraat, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İnsan ve Toplum Bilimleri, Spor Bilimleri olmak üzere 8 fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, 6 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 10.600 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 255 akademik personeli var.
Burs olanakları: Kısmi zamanlı öğrenci çalışma bursu ve yemek bursu verilmekte.
Yurt olanakları: Merkez yerleşkede 552 yatak kapasiteli KYK kız yurdu, Bandırma merkezde 2 adet 1212 yatak kapasiteli, Gönen’de 350 yatak kapasiteli ve Manyas’ta 300 yatak kapasiteli KYK kız ve erkek yurtları var. Ayrıca bölgede özel yurt ve apart imkânları bulunmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 39 öğrencisi kulübü var.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 25, Mevlana kapsamında 35, Farabi kapsamında 72 anlaşması var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Balıkesir’in en büyük ilçesi olan Bandırma; İstanbul, Bursa, İzmir ve Manisa gibi büyük şehirlere yakın konumu, deniz kıyısında bulunması ve diğer coğrafi özellikleriyle bir tarih ve turizm kenti olmasının yanı sıra, Bandırma Limanı, Organize Sanayi Bölgesi, tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmişliği ile önemli bir ticari merkez olma özelliği de taşımakta. 23 Nisan 2015’te kurulan üniversitemiz, Balıkesir’den devralınan eğitim kurumları ve 25 yıllık birikimiyle eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren yeni nesil bir devlet üniversitesidir. 450 akademik ve idari personeli ile yaklaşık 11 bin öğrencisi olan üniversitemiz, kuruluşundan bugüne hızlı bir gelişim göstererek 2017’de akademik performans değerlendirmesinde 108 devlet üniversitesi arasında 25. sırada yer almıştır. Uluslararasılaşma çalışmalarına çok önem veren üniversitemiz tarafından 132 ulusal/uluslararası değişim programı anlaşması yürürlüğe konmuştur. Ayrıca üniversitemiz, 2017 ve 2018 yıllarında 45 ulusal/uluslararası kongre ve sempozyumun düzenleyicisi veya paydaşı olmuştur. Yabancı uyruklu akademisyen ve öğrencileriyle üniversitemiz uluslararasılaşma yolunda hızlı bir gelişim göstermektedir.
YÖK tarafından “Akıllı Ulaşım Sistemleri” alanında görevlendirilen üniversitemiz, 355 bin matbu ve dijital yayından oluşan kütüphanesi, modern ve donanımlı derslikleri, yeni nesil laboratuvarları, sosyal, kültürel ve sportif alanda sunduğu imkânlarla nitelikli akademik eğitimin yanında keyifli ve kaliteli sosyal yaşam imkânlarını da sunmakta.
İletişim bilgisi: www.bandirma.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)