adscode
adscode

'Barış ve Kardeşlik İçin Bir Umut Olsun Ramazan'

Anadolu Eğitim Sendikası Ramazan Ayı Mesajı;

'Barış ve Kardeşlik İçin Bir Umut Olsun Ramazan'
Sendikalar

Savaşların sürdüğü, yoksulluğun var olduğu bir dünyada, zenginlik ve bolluk içinde yaşayanlar da mutlu ve huzurlu olamazlar.  Milyonlarca insanın yurtlarını terk edip, denizleri aşarak müreffeh toplumların sınırlarına yığılmalarının sebebi budur. Savaşlar bitmeden, bütün coğrafyalara barış ve huzur gelmeden, dünyanın kaynakları eşit ve adilce bölüşülmeden insanlığa huzur ve mutluluk çok uzak görünmektedir.

 İnsana açlığı, tokluğu aynı anda hissettiren, yardımlaşma ve paylaşmanın önemini hatırlatan, zengin ve fakirin buluşmasına vesile olan oruç ibadeti, insanın doymak bilmeyen iştahına sınır çizmekte, yoksulluk içinde yaşayan insanların halini hatırlatmaktadır.

Zengin ve fakir arasındaki uçurumun arttığı, çalışanın hakkının adilce verilmediği , gelir dağılımının eşit olmadığı toplumlar, öngörülemez sosyal problemlerle yüz yüze gelebilir, barış ve kardeşlik zedelenebilir. Ramazan orucunun, tüm inananlara vermek istediği mesaj budur. Komşusu açken tok yatmayı uygun görmemiş bir inancın, inananlarını açlıkla imtihan etmesinin tek gayesi, insanı insan yapan erdem ve değerleri hatırlatarak barış ve huzurun tek yolunun, paylaşma ve dayanışma olduğuna işaret etmektir.

On bir ayın sultanı, rahmet, mağfiret ve dayanışma ayı Ramazanın ülkemize barış ve huzur getirmesini, dostlukların tazelendiği, düşmanlıkların unutulduğu, fakirin, yoksulun hatırlanıp, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı günler olmasını temenni ederiz.  

 “Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine ALLAH'ın hiçbir ihtiyacı yoktur. [Buhari, Savm, 8.]”
 
Turan TEMEL
Anadolu Eğitim Sendikası
Genel Sekreter

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)